In Golfclub
DOOR HANS DE JONGH

SBA zal eerder dan week 51 starten met de werkzaamheden rond het herstel van de hoogspanningskabels over de golfbaan. Dat is gisteren duidelijk geworden na een projectmeeting van SBA, TenneT en de golfclub. De vervroeging heeft te maken met het kerstreces. Binnenkort wordt duidelijk of en zo ja wat voor gevolgen die vervroeging voor de golfer heeft.

De hoogspanningsleiding moet over een grote afstand worden vervangen nadat begin september 2022 een explosie plaatsvond in de elektriciteitscentrale aan het Olsterpad. Daardoor ontstond een gevaarlijke situatie in en rond Dronten; ook de golfbaan moest worden ontruimd. De veiligheid van de spelers kon niet meer worden gegarandeerd. Er was op dat moment juist een wedstrijd aan de gang.

Volgens de huidige planning om de kabels te vervangen wordt in week 49 begonnen met de aanleg van een bouwweg en werkplateaus in  de omgeving van hole 7. In week 2 van het nieuwe jaar wordt de Ansjovisweg voor zes weken afgesloten. De weg is in de weekeinden wel voor verkeer open. Fietsers kunnen het fietspad blijven gebruiken; voor hen wordt een tunnel van aaneengesloten containers gebouwd.

Tijdens de werkzaamheden blijft de baan onder bepaalde voorwaarden speelbaar en qualifying. In overleg met voorzitter Thijs Oppelaar van de regel- en handicapcommissie en met instemming van de NGF is afgesproken de holes 5 en 6 aan de linkerkant van de fairway te passeren als er gewerkt wordt en hole 7 te allen tijde te passeren.

Als er niet wordt gewerkt en er dus geen personeel van TenneT op de baan is kunnen de holes 5 en 6 gewoon worden gebruikt zij het dat de rijplaten dan het begin van de eco-zone zijn. Op de scorekaart mag voor de niet-gespeelde holes dan een netto score worden ingevuld. Dat is het aantal slagen waarmee nog twee Stablefordpunten worden gescoord, rekening houdend met de handicap.