In Golfclub

TEKST HANS DE JONGH | FOTO’S BOB PASMAN, NATASJA HOEGEE, HANS DE JONGH

De ruimhartige sponsoring van Groenteproductie Flevoland met zijn mandarijntjes, sapjes en appels en het oranjebittertje op hole 10 heeft er zeker toe bijgedragen maar het echte Oranje-gevoel bij de Vlaggetjeswedstrijd was er toch vooral door de fraaie uitdossing van veel spelers die Koningsdag op de Golfresidentie kleurde.

Vlaggetjeswedstrijd is een traditie die terug gaat naar eind jaren negentig van de vorige eeuw toen de golfclub werd opgericht waarbij vrolijkheid en gezelligheid de belangrijkste kenmerken waren. Dat was dit jaar niet anders. Het spelletje daarentegen was wel iets anders dan gebruikelijk. Het waren oranje tees die veel dichter bij de hole stonden dan de gebruikelijke bollen en de handicap was daarnaast aangepast naar 75%.

Voor het merendeel was dat een extra handicap. Slechts een enkeling namelijk bereikte hole 18. Het merendeel van de spelers moest ermee akkoord gaan dat hun wedstrijd tussen holes 14 en 17 eindigde. Slechts twee spelers smaakten het genoegen om de bal nog op hole 18 te mogen afslaan. Gerard Bosman wist evenwel zijn laatste slag niet maximaal te benutten en werd fraai tweede. Folkert de Jager had meer succes. Met zijn resterende twee slagen kwam hij het dichtst in de buurt van de green en won de wedstrijd. Natasja Hoegee had op hole 17 nog afgerekend met twee opponenten waardoor zij beslag wist te leggen op de derde plaats.

Ruud Mutters, die samen met Rob van Dijk de wedstrijd leidde, wist aan deze vrolijke Vlaggetjeswedstrijd als spreekstalmeester de prijsuitreiking in De Vier Seizoenen op onnavolgbare wijze extra glans te geven.