Op deze pagina vindt u informatie over de wijze waarop u kunt reageren op calamiteiten en storingen ten aanzien van de infrastructuur op de Golf Residentie.

Verder heeft onze parkmanager Rick van den Beuken een rubriek waarin hij een overzicht geeft van onderhoudswerkzaamheden die op korte termijn gaan plaatsvinden, zowel de openbare projecten als de golfbaan.

De informatieve rubriek van Rick van den Beuken

Onderhoud & planning

Op deze pagina zal ik u voortdurend op de hoogte houden van de werkzaamheden op het park en in de baan.

Het leek mij handig om u als bewoner ook te laten zien hoe ons schema er in grote lijnen de komende tien maanden uitziet. Als u op dit vignetje  klikt, opent zich een nieuw scherm met een overzicht waarop u in één oogopslag kunt zien welke werkzaamheden wij van plan zijn uit te voeren en vooral wanneer.

Werkzaamheden afgelopen periode

  • Onkruidbeheersing plantvakken, bestrating en schelpenpaden.
  • Het vegen van de woonwijk is op 28 en 29 oktober worden uitgevoerd. Er zal later nog een bladruimactie plaatsvinden. De exacte datum wordt later bekend gemaakt.
  • Graskanten steken zijn uitgevoerd.
  • Blad blazen op de golfbaan.

 

  • Werkzaamheden komende periode:
  • Snoeiwerkzaamheden van de beplanting in de woonwijk.
  • Snoeiwerkzaamheden op de golfbaan.
  • Bladactie 2020 zal plaatsvinden op dinsdag 8 december. Bewoners mogen uitsluitend bladafval aan het einde van de oprit leggen. Vervolgens zullen wij dit met de veegwagen opruimen

 

Snoeien van de laanbomen op de Golf Residentie te Dronten,

Afgelopen jaar heeft er een VTA controle plaatsgevonden. Dit houdt in dat alle bomen op de golfbaan en in de woonwijk gecontroleerd zijn op vitaliteit en veiligheid.

Uit deze controle bleek dat er een 7 tal bomen op de golfbaan niet veilig waren. Deze zijn inmiddels vakkundig verwijderd. Alle overige bomen zijn veilig en gezond.

Gezien de bomen ieder jaar een beetje groter worden is het tijd voor een begeleidingssnoeibeurt. Dit houdt in dat alle bomen in de woonwijk waar  noodzakelijk door een boomdeskundige worden gesnoeid. Er wordt rekening gehouden met de doorrijhoogte voor vuilniswagen en campers. Verder worden de boom evenredig gesnoeid zodat stam/kroon in verhouding zijn en dat de parkachtige leefomgeving behouden blijft.

Deze werkzaamheden staan gepland voor medio augustus in 2021. U zult zich afvragen waarom dat dit niet in de wintermaanden uitgevoerd wordt. De reden is dat er boomsoorten zijn welke je niet in de winter kunt snoeien. Deze kunnen dan blijven bloeden waardoor de vitaliteit wordt aangetast. Ook is het herstel van de boom het gunstigst in de zomermaanden.

Mocht u nog vragen hebben kunt u altijd contact opnemen met de parkmanager genaamd Rick van den Beuken 06-23368669.

Bijgewerkt 30/11/2020