Neem contact op voor meer informatie over het park Secretaris @ VvE

Park & Wonen

De geschiedenis van de Golf Residentie Dronten

In 1990 werden de eerste plannen ontwikkeld voor een woon- en golfaccommodatie. De initiatiefnemer, Golf Dronten B.V., kocht daarvoor  grond aan van de gemeente Dronten en de landbouwterreinen van twee naastgelegen boerderijen. Golf Dronten beschikte daarmede over twee terreinen van respectievelijk 86 hectare en 50 hectare. Aanvankelijk zouden recreatiebungalows worden gebouwd, aangevuld met een volwaardige 18 holes golfbaan, een 18 holes par 3 oefenbaan, een hotelaccommodatie voor conferenties en tennisbanen.

Gaandeweg werden de plannen bijgesteld en besloot Golf Dronten B.V. eerst de 86 hectare landbouwgrond aan te wenden voor de bouw van 450 woningen en appartementen met een 18 holes golfbaan; dit is ons park geworden, de Golf Residentie Dronten. In een later stadium zou het terrein van de gemeente Dronten in ontwikkeling genomen worden; dit is de baan van de Openbare Golfclub Dronten, naast de nieuwe Park Residentie Dronten.

Succesvol internationaal concept

Anders dan bijvoorbeeld in landen als Spanje, Frankrijk, België, Engeland en de Verenigde Staten bleek in Nederland de combinatie c.q. integratie van woningbouw met een golfbaan vrij onbekend. Ervaringen in het buitenland leerden dat een dergelijke combinatie in Dronten technisch en landschappelijk zeer goed mogelijk zou zijn en in een toenemende behoefte zou voorzien.

Na jaren van voorbereiding ontvingen de bewoners van de allereerste woning op de Golfresidentie in 1995 de sleutels. De vijf stadsvilla’s (appartementsgebouwen) in de Winter werden als laatste gebouwd. In 1997 ging de Golfclub officieel van start. De gehele Golf Residentie werd in juni 2003 opgeleverd waardoor de gehele verantwoordelijkheid voor beheer en bestuur in handen kwam van de Vereniging van Eigenaren Golf Residentie Dronten. Ter gelegenheid hiervan schonken de projectontwikkelaar en diverse andere partijen het kunstwerk op de rotonde bij de ingang. Het clubhuis ten slotte opende in juni 2009 zijn deuren.

Wonen op de Golf Residentie

Park in beeld

Wonen op de Golf Residentie Dronten is op de eerste plaats wonen in een parkachtige omgeving. Wonen op de Golf Residentie Dronten is ook wonen op de enige golfbaan van Nederland die volledig in eigendom is van de bewoners. Golfbaan en villa’s vormen samen een gebied van meer dan 86 hectare, zo’n 170 voetbalvelden. Dat is in alle opzichten een waardevol bezit. We zijn dus allemaal een beetje grootgrondbezitter. En of u nu golft of niet, wie op een mooie zomeravond of witte winterdag een rondje door de Residentie loopt, heeft daar toch een bijzonder gevoel bij.

Via “Google Streetview” krijgt u een eerste indruk van de prachtige woonomgeving. We nodigen u graag uit voor een virtuele tour door de schitterende Golf Residentie. U staat nu bij de ingang, en rijdt op de rotonde af die alle wijken met elkaar verbindt. U ‘klikt’ uzelf als het ware vooruit.
Zolang u op de hoofdweg blijft, rijdt een min of meer een rondje en komt u vanzelf weer terug op deze rotonde. Natuurlijk kunt u ook een van de zijstraatjes inslaan.

in Artist Impressions ziet u de verschillende typen huizen die op de Golf Residenie gebouwd zijn. En als u na al dit moois wilt weten hoe u hier ook zou kunnen wonen dan staan alle te koop staande villa’s en appartementen in WONINGAANBOD.

Wonen op de Golf Residentie

Omgeving

Wonen op de Golf Residentie Dronten is op de eerste plaats wonen in een parkachtige omgeving. ‘Luxe went’ wordt wel eens gezegd en dat klopt ook wel. Want de huizen zijn natuurlijk van heerlijk royaal formaat, evenals de tuinen. Het verkeer rijdt (idealiter) rustig, en de zijstraatjes zijn al helemaal verkeersluw.
We hebben een brievenbus en een stemlokaal (met dank aan het clubhuis) op eigen grond. Er ligt geen hondenpoep op straat (maar wel een razendsnel glasvezelnet eronder) en de enige in- en uitgang zorgt voor een extra veilige omgeving. De woondichtheid in de Golf Residentie is gemiddeld vijf woningen per hectare! Waar vind je dat nog elders in de Randstad?

Het beste uit de Randstand en de Provincie

Flevoland is hip. Neem Dronten. Gloednieuw winkelcentrum SuyderSee inclusief De Meerpaal met theater, bioscoop en state-of-the-art bibliotheek. Vanaf december 2012 een treinstation met een rechtstreekse verbinding naar Amsterdam en Schiphol, en Groningen de andere kant op; jonge mensen met ambities kunnen zo in alle windrichtingen studeren. Een polikliniek van zowel het St. Jansdal Harderwijk als Ziekenhuis Lelystad. En  over Biddinghuizen gesproken: Walibi World, Lowlands en het schitterende Landalpark Zuiderzee op Zuid in het Veluwemeer horen ook bij Dronten.

Op een steenworp afstand

Water is er natuurlijk voldoende: vanuit het gezellige haventje in het centrum vaart u naar het Ketelmeer, IJsselmeer, Vossemeer, Veluwemeer en de andere randmeren. Aviodrome, Bataviastad shopping outlet en de Bataviawerf liggen op steenworp afstand. Dolfinarium in Harderwijk is een jaarronde attractie voor het hele gezin, en dat geldt ook voor de historische centra van Kampen, Elburg en Harderwijk. En als u toch graag uw vermaak verder weg zoekt: Dronten is prima ontsloten dankzij snelle toegang tot cruciale snelwegen als de A6, A27, A28 en A50.

Parkresidentie

Een van de directe buren van de Golf Residentie Dronten is de Park Residentie Dronten. We delen met elkaar de rotonde: de Park Residentie is de eerste afslag rechts, de Noordwijkselaan in.

De Park Residentie en de Golf Residentie zijn juridisch twee volledig gescheiden woongebieden. Ze hebben met elkaar gemeen de ruimtelijke opzet en het grote wooncomfort. Ook zijn bewoners welkom als lid van de naastgelegen Golf Residentie golfbaan.

Appartementen aan de Winter

Op de Golf Residentie staan in het midden van de golfbaan vijf appartementsgebouwen met elk achttien appartementen. Elk gebouw heeft vier woonlagen en een parkeergarage eronder. Bij elk gebouw hoort een carport, waar bewoners en bezoekers kunnen parkeren. Er is tevens een grote parkeerplaats voor bezoekers midden tussen de gebouwen. De gebouwen zijn omgeven door een tuin met grasvelden, bomen, paden en bloemperken.

Gezien vanaf de toegangsweg, de Winter, staan er drie gebouwen links, de gebouwen Rose, Willow en Harvest, en twee rechts, de gebouwen Isolde en Lotus. De huisnummering is als volgt Harvest  nrs 1 t/m 18, gebouw Willow nrs 19 t/m 36, gebouw Rose nrs 37 t/m 54, gebouw Isolde nrs 55 t/m 72 en gebouw Lotus nrs 73 t/m 90.

Het beheer en het onderhoud van de gebouwen en de erbij behorende tuin en infrastructuur staat onder verantwoordelijkheid van de Vereniging van eigenaars van de appartementsgebouwen Golf Residentie Dronten aan de Winter te Dronten, kortweg de VvE90. De regels welke gelden voor deze VvE zijn vastgelegd in de Splitsingsakte en in het Huishoudelijk Reglement.

De Algemene Leden Vergadering (ALV) is het besluitvormend orgaan van de vereniging. De ALV bestaat uit de eigenaars van de appartementen vergadert minimaal éénmaal per jaar. De dagelijkse gang van zaken, het dagelijks beheer en de planning zijn de verantwoordelijkheid van het bestuur, waarvan de leden benoemd worden door de ALV.  Een VvE beheerder, Aevego in Arnhem, ondersteunt de vereniging op administratief, technisch en rechtskundig gebied.
Het bestuur wordt ondersteund door een technische commissie, een tuincommissie , een schoonmaakcommissie en een kascommissie. Leden van het bestuur en de commissies zijn vrijwilligers, die hun tijd en expertise belangeloos ter beschikking stellen van de VvE90.
Bijgaand de lijst met leden van bestuur per juni 2022, klik daarvoor op contactlijst.

Contact met de VvE loopt via de secretaris: vve90secretariaat@gmail.com