Greenfee spelers
Op de 18 holes niet-commerciële golfbaan van de Golf Residentie in Dronten zijn niet-bewoners van het park welkom om er een rondje te golfen. De baan slingert zich over zo’n 80 ha groot terrein en beschikt over het eigentijds grand-café De Vier Seizoenen. Op de Golfresidentie is onderstaande greenfee-regeling van toepassing, maximaal vier spelers per flight.
Caddieboekje en pinposities
Meer informatie
Handicaptabellen
Bekijk de handicaptabellen
Holes
Bekijk alle holes
Scorekaart
Bekijk de scorekaarten
Greenfeetarieven ingaande 1 januari 2025.
*a) Voor groepen geldt een korting, zie staffels.
![](https://golfresidentie.nl/wp-content/uploads/2025/01/Greenfee-tarief2025-15-01-2025.jpg)
Hospitality
Onze vereniging heeft met een aantal omliggende golfverenigingen een zogenoemde hospitality regeling. Dat houdt in dat leden van die betreffende golfclubs bij ons op de Golf Residentie Dronten tegen een gereduceerd tarief mogen golfen. Leden van onderstaande verenigingen betalen voor een 18 holes ronde € 40,00 en voor een 9 holes ronde € 30,00
Voor de leden van de Golfclub Golfresidentie Dronten geldt eveneens een verlaagd tarief op die banen (klik op link voor actuele hospitality tarief op de betreffende banen). Momenteel zijn afspraken met de onderstaande golfbanen voor respectievelijk 18 holes of 9 holes.
Golfclub Zwolle, Zalnéweg 75, 8026 PZ Zwolle;
Golfclub Hattem, Veenwal 11, 8051 AS, Hattem;
Golfclub Emmeloord, Casteleynsweg 6, 8305 AN Emmeloord;
Openbare Golfclub Dronten, De Pan 2, 8252 LG Dronten;
Golfclub Gaasterland, Sminkewei 10, 8567HB Oudemirdum.
Budget Golf
Leden van Budget Golf ontvangen bij de Golfresidentie Dronten 15% korting op een greenfee op vertoon van hun lidmaatschap.
Golfen door groepen
Op onze golfbaan is het sinds enige tijd mogelijk om met een groep te komen golfen. Of je nu lid bent van onze golfclub, bewoner van de Residentie of je voldoet niet aan een van die twee voorwaarden, dat maakt niet uit. Ook een groep die geen enkele relatie heeft met de golfclub, de leden of de bewoners, is onder bepaalde voorwaarden welkom. Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn, stuur dan een e-mail met uw wensen naar onze groepen-coördinator. Vermeld daarin ook uw telefoonnummer zodat hij contact met u kan opnemen.
Informatie voor gastenteams
Competitie-coördinatoren en captains van clubs/teams die in verband met de NGF-voorjaarscompetitie 2025 gast zijn van de golfclub Golfresidentie Dronten vinden op deze pagina informatie die voor hun teams van belang is. Vragen met betrekking tot de NGF-competitie 2025 kunnen gericht worden aan competitiecie@golfresidentie.nl.
Klik hier voor alle informatie m.b.t. de wedstrijddag, voorspelen etc.
Klik hier voor het overzicht van de teamcaptains, speelschema en startvolgorde.
Fotogalerij
Gebruik van de defibrillator
Elke seconde telt
Een aantal vervelende voorvallen heeft de golfclub enkele jaren geleden doen besluiten om een tweetal Automatische Externe Defibrillatoren (AED) aan te schaffen. Hieronder een korte toelichting om u een beeld te geven over waar u binnen de golfclub een AED kunt aantreffen en wanneer u het apparaat KAN inzetten. Voor alle duidelijkheid wordt het woord kan gebruikt, in plaats van moet.
Er is geen wettelijke plicht, dat u de AED ook moet gebruiken.
Er is geen wettelijke aansprakelijkheid indien u besluit het apparaat niet in te zetten.
Er is geen wettelijke aansprakelijkheid indien u het apparaat hebt ingezet en de getroffene alsnog komt te overlijden.
Uiteraard hopen wij, dat leden de AED verstandig in zullen zetten, zodra een persoon wordt getroffen door een acute hartstilstand (of kamerfibrilleren, waarbij het hartritme ernstig is verstoord en geen bloed meer rondpompt).
Waar vindt u een AED op onze club?
Er hangt een AED aan de buitenzijde van het clubhuis, rechts naast de hoofdinging. Een tweede AED vindt u aan de voorgevel van de woning op adres Golfresidentie 120. Ongeveer halverwege de rondweg Golfresidentie. Beide AED’s bevinden zich in een zogenoemde buitenkast, die beveiligd is met een code. De derde AED bevindt zich op de marshalbuggie. De dienstdoende marshal is overdag in geval van nood bereikbaar via de mobiele telefoon op nummer 06-122 975 47
Waarom het gebruik van een AED?
In Nederland overlijden per jaar ruim 15.000 mensen door een plotselinge hartstilstand? Het blijkt dat slechts 12% van degenen die een acute hartstilstand krijgen in het bijzijn van anderen, de circulatiestoornis overleeft. De oorzaak van een circulatiestilstand ligt meestal in het ontstaan van kamerfibrilleren, een hartritmestoornis die tot gevolg heeft dat de pompfunctie van het hart uitvalt. Door middel van het toedienen van een elektrische schok (defibrillatieschok) kan in veel gevallen deze functie van het hart worden hersteld.
De voornaamste reden waarom de kans op een succesvolle reanimatie zo gering is, komt door het feit dat de benodigde defibrillatieschok te laat komt. Als vuistregel kun je stellen dat de overlevingskans (bij kamerfibrilleren) per minuut met 10% afneemt. Zijn er twaalf minuten verstreken is die kans nog slechts 9%. Uiteraard zijn alle ambulances uitgerust met defibrillatoren. In Nederland bedraagt de gemiddelde aanrijdtijd van de ambulance ongeveer tien minuten. Dit is dus te lang om een hoog percentage op succesvolle reanimatie te realiseren. Elke seconde telt.
Het verhogen van de overlevingskans.
De AED, is een apparaat dat onderscheid kan maken tussen de hartritme stoornissen; waarbij een defibrillatieschok moet worden toegediend en hartritmestoornissen waarbij dit beslist niet mag. De bediening is zo eenvoudig dat in principe iedereen hem kan bedienen. Het apparaat spreekt luid de op te volgen instructies uit, wat het bedieningsgemak zeer ten goede komt en het maken van een levensbedreigende fout volledig uitsluit. Het apparaat meet of er sprake moet zijn van het toedienen van een defibrillatieschok en geeft dat ook aan. Is dat het geval, dan pas kan u het apparaat een dergelijke defibrillatieschok laten geven. Is het niet het geval, dan is het onmogelijk om de schok op eigen beweging handmatig toe te dienen. Het apparaat zal in dit geval uw poging hiertoe weigeren. Recente resultaten van een proefproject in Amsterdam hebben uitgewezen, dat er 72% kans is op overleven als er binnen 5 minuten met defibrilleren wordt gestart!!
De AED heeft dan ook in Nederland al behoorlijk wat levens gered. Het is dan ook niet vreemd dat de overheid het gebruik van een beschikbare AED sterk aanbeveelt.
Bron: gegevens verstrekt door de Gezondheidsraad
Nieuwsberichten
Bekijk alle nieuwsberichten
Begrenzing hole 7 na snoeipartij weer in beeld
De begrenzing van hole 7 die door een wildgroei van hoofdzakelijk wilgen aan het zicht…
Vraag gratis een energiecoach aan, een suggestie van de Gemeente Dronten
Sedert september 2023 heeft de Gemeente Dronten de beschikking over energiecoaches. Zij zijn opgeleid om…
De Vier Seizoenen op 7 januari halve dag gesloten
Grand-café De Vier Seizoenen is komende dinsdag, 7 januari, tot ’s middags 13.00 uur gesloten.…