Adres golfbaan 
Golfresidentie 129, 8251 NS Dronten
Telefoon clubhuis 0321-841716

E-mailadressen golfclub 
Secretariaat: secretaris@golfresidentie.nl
Ledenadministratie: leden@golfresidentie.nl

Baanstatus vanaf 09.00 uur

Baan

Qualifying

Hole 1 T/m 9

Hole 10 T/m 18

Buggy’s

Trolleys

Drivingrange

Puttinggreen

Zomergreens

Datum

04/10/2023
Aanvullende Informatie

Maandag en dinsdag zijn alle tees, foregreens en greens geprikt. De greens zijn daarnaast bezand. Rest van week dus nog wat zand en gaatjes in greens. Robot maaier fairway tijdelijk buiten gebruik. Dus denk om veiligheid bestuurder fairwaymaaier!!!
Baansluiting

donderdag 5 oktober: Seniorenwedstrijd Hole 1 gesloten van 10.00 tot 12:34 en hole 10 gesloten van 11.30 tot 13.46

Laatste nieuws

Drontens damesteam nipt hekkensluiter bij Polderbokaalwedstrijd

Het Drontens damesteam van de Golfresidentie dat in een sterke bezetting aan de Polderbokaal deelnam ...

Golfende journalisten houden Open NK op Golfresidentie

De Nederlandse Vereniging voor Golfspelende Journalisten houdt vrijdag 29 september het Open Nederlands kampioenschap voor ...

Weekeindecommissie zet speelse Scramble variant opnieuw op de kalender

De weekeindcommissie heeft voor komende zondag een teamwedstrijd georganiseerd met een speelse Scramble variant waarvoor ...

Greensome-titel voor zesde keer naar Jurgen Mulder en Danny de Busser

    Lisa de Busser wint Greensome kampioenschap voor tweede keer TEKST EN FOTO'S HANS ...

Firmseats MIxed Friday sluit seizoen 2023 geheel in stijl af

TEKST HANS DE JONGH | FOTO'S JAN BOERSMA EN HANS DE JONGH Firmseats Mixed Friday ...

Weergoden laten senioren in de steek bij finale van zomercompetitie

De weergoden lieten zich niet bepaald van hun beste kant zien toen de senioren donderdag ...

De geschiedenis van de golfclub in een notendop

De golfclub onderscheidt zich door de unieke combinatie van wonen en golfen. De bewoners van het park zijn niet alleen mede-eigenaar van de baan maar hebben ook recht op twee speelrechten. Deze constructie, ontwikkeld naar Amerikaans voorbeeld, resulteert in een stabiel ledenbestand. Die vereniging werd, bij wijze van spreken, opgericht aan de keukentafel van een van de eerste bewoners van het park. De baan was op de tekentafel klaar, maar alle holes waren nog lang niet aangelegd of speelbaar toen het eerste clubkampioenschap al werd gehouden. Dat gebeurde soms over niet meer dan acht holes. Die werden dan een aantal maal gelopen.

Het was de tijd waarin de sociale kant van het verenigingsleven zich ontwikkelde in de oude aardappelloods die tussen de holes 8 en 9 oprijst. Het domein van de club waar oudere leden nog wel eens naar terugverlangen. Voor de nieuwe aanwas is dit niet meer of minder dan een stukje geschiedenis. De komst van het nieuwe clubhuis bij de ingang van het park markeerde enerzijds het einde van een bijna provisorisch tijdperk en anderzijds het begin van een nieuwe toekomst. De golfbaan kreeg van de NGF de toen nog bestaande A-status en de golfclub kon zich opmaken om deel te gaan nemen aan de landelijke competitie.

De tijd dat leden door weer en wind naar een container moesten rijden om zich daar in te schrijven voor een wedstrijd, ligt ver achter ons. De mogelijkheid om dat van huis uit te doen was de volgende stap in de aanpassing aan eigentijdse ontwikkelingen. De club doet mee aan NGF-competities en is vertegenwoordigd bij regionale wedstrijden. Sinds enige tijd is de baan niet langer het exclusieve domein van de bewoners en buitenleden. Ook greenfee-spelers kunnen er terecht mits ze in het bezit zijn van een golfvaardigheidsbewijs. Het publiek openstellen van de baan is aantrekkelijk vanwege de lagere lidmaatschapskosten die er een gevolg van zijn.

Baanonderhoud

Wanneer wordt er gespeeld

golf residentie dronten wedstrijden

Lees hier ons clubmagazine