Adres golfbaan 
Golfresidentie 129, 8251 NS Dronten
Telefoon clubhuis 0321-841716

E-mailadressen golfclub 
Secretariaat: secretaris@golfresidentie.nl
Ledenadministratie: leden@golfresidentie.nl

Baanstatus vanaf 09.00 uur

Baan

Qualifying

Hole 1 T/m 9

Hole 10 T/m 18

Buggy’s

Trolleys

Drivingrange

Puttinggreen

Zomergreens

Wintergreens

Datum

28/03/2023
Aanvullende Informatie

Buggy’s alleen toegestaan op de paden
Baansluiting

Geen berichten gevonden.

Laatste nieuws

Ed Visch legt functies binnen golfclub vroegtijdig neer

Vanwege persoonlijke omstandigheden heeft Ed Visch moeten besluiten om zijn functie(s) binnen de golfclub vroegtijdig ...
Verder Lezen

Jan Mijnders wint seniorenwedstrijd op par-3 baan Swifterbant

De bijna traditionele 'uitwedstrijd' die de seniorencommissie jaarlijks organiseert op de shortgolfbaan in Swifterbant is ...
Verder Lezen

Bob Pasman winterkampioen; Aty Schenk wint bij 9-holers

Bob Pasman is winterkampioen bij de senioren geworden. Met een totaal van 199 punten hield ...
Verder Lezen

Thijs Oppelaar houdt boeiend betoog over nieuwe golfregels

In de intimiteit van de huiskamer van De Vier Seizoenen hebben zo'n dertig leden van ...
Verder Lezen

Herencommissie cancelt eerste Profilewedstrijd van dit jaar

De Herencommissie heeft de eerste competitiewedstrijd om de Profile Trofee van dit jaar afgeblazen. De ...
Verder Lezen

Rob Stegeman volgt Gerben de Kievit op als hoofdgreenkeeper

DOOR HANS DE JONGH Rob Stegeman wordt de nieuwe hoofdgreenkeeper van de Golfresidentie. In die ...
Verder Lezen

De geschiedenis van de golfclub in een notendop

De golfclub onderscheidt zich door de unieke combinatie van wonen en golfen. De bewoners van het park zijn niet alleen mede-eigenaar van de baan maar hebben ook recht op twee speelrechten. Deze constructie, ontwikkeld naar Amerikaans voorbeeld, resulteert in een stabiel ledenbestand. Die vereniging werd, bij wijze van spreken, opgericht aan de keukentafel van een van de eerste bewoners van het park. De baan was op de tekentafel klaar, maar alle holes waren nog lang niet aangelegd of speelbaar toen het eerste clubkampioenschap al werd gehouden. Dat gebeurde soms over niet meer dan acht holes. Die werden dan een aantal maal gelopen.

Het was de tijd waarin de sociale kant van het verenigingsleven zich ontwikkelde in de oude aardappelloods die tussen de holes 8 en 9 oprijst. Het domein van de club waar oudere leden nog wel eens naar terugverlangen. Voor de nieuwe aanwas is dit niet meer of minder dan een stukje geschiedenis. De komst van het nieuwe clubhuis bij de ingang van het park markeerde enerzijds het einde van een bijna provisorisch tijdperk en anderzijds het begin van een nieuwe toekomst. De golfbaan kreeg van de NGF de toen nog bestaande A-status en de golfclub kon zich opmaken om deel te gaan nemen aan de landelijke competitie.

De tijd dat leden door weer en wind naar een container moesten rijden om zich daar in te schrijven voor een wedstrijd, ligt ver achter ons. De mogelijkheid om van huis uit in te schrijven voor een wedstrijd was de volgende stap in de aanpassing aan eigentijdse ontwikkelingen. De club doet sindsdien op diverse niveaus mee aan de landelijke NGF-competitie en is goed vertegenwoordigd bij regionale wedstrijden. Sinds enige tijd is de baan niet langer het exclusieve domein van de bewoners en buitenleden. Ook greenfee-spelers kunnen er terecht mits ze in het bezit zijn van een golfvaardigheidsbewijs. Het publiek openstellen van de baan is extra aantrekkelijk vanwege de lagere lidmaatschapskosten die daaraan inherent zijn. Ook wordt een combi-lidmaatschap met de Openbare Golfclub Dronten aangemoedigd.

Baanonderhoud

Wanneer wordt er gespeeld

golf residentie dronten wedstrijden

Lees hier ons clubmagazine

Spring naar toolbar