Adres golfbaan 
Golfresidentie 129, 8251 NS Dronten
Telefoon clubhuis 0321-841716

E-mailadressen golfclub 
Secretariaat: secretaris@golfresidentie.nl
Ledenadministratie: leden@golfresidentie.nl

Baanstatus vanaf 09.00 uur

Baan

Qualifying

Hole 1 T/m 9

Hole 10 T/m 18

Buggy’s

Trolleys

Drivingrange

Puttinggreen

Zomergreens

Datum

27/02/2024
Aanvullende Informatie

Er is 1 mm regen gevallen. Hole 5, 6 en 7 zijn ingekort ivm werkzaamheden hoogspanningsmasten. Door rijplaten en een afgezet stuk golfbaan is het buggypad nog niet beschikbaar. En door snoeiwerkzaamheden liggen hier en daar takkenhopen in de rough.
Baansluiting

dinsdag 27 februari: Damesdag Wintercompetitie 9 holes Hole 1 gesloten van 10:28 tot 11:32 Holes 10 – 18 worden niet gebruikt in de wedstrijd.

Laatste nieuws

Informatie-avond over verschillen tussen matchplay en strokeplay

Er komt een informatie-avond voor competitiespelers en andere belangstellenden waar tekst en uitleg wordt gegeven ...

Marijke Disbergen neemt – nu definitief – afscheid van de golfclub

TEKST EN ARCHIEFFOTO HANS DE JONGH Marijke Disbergen heeft afscheid genomen van de golfclub na ...

Golfclublid Hans Kramps houdt lezing over virussen

Golfclublid Hans Kramps houdt donderdagavond 14 maart een lezing in De Vier Seizoenen over virussen ...

Golfende grootvaders maken aankoop mogelijk van paard Sally

De in Dronten gevestigde Stichting Paardrijden Gehandicapten Flevoland (SPGF) heeft paard Sally aangekocht mede dankzij ...

Vervanging hoogspanningskabels begint volgende week daadwerkelijk

Volgende week wordt - met een korte vertraging vanwege regen en storm - een daadwerkelijk ...

Nieuwe aanplant Koningslinden bij ‘herdenkingsbos’ langs golfbaan

SBA Golf & Groen heeft bij het zogenoemde herdenkingsbos bij de holes 3 en 17 ...

De geschiedenis van de golfclub in een notendop

De golfclub onderscheidt zich door de unieke combinatie van wonen en golfen. De bewoners van het park zijn niet alleen mede-eigenaar van de baan maar hebben ook recht op twee speelrechten. Deze constructie, ontwikkeld naar Amerikaans voorbeeld, resulteert in een stabiel ledenbestand. Die vereniging werd, bij wijze van spreken, opgericht aan de keukentafel van een van de eerste bewoners van het park. De baan was op de tekentafel klaar, maar alle holes waren nog lang niet aangelegd of speelbaar toen het eerste clubkampioenschap al werd gehouden. Dat gebeurde soms over niet meer dan acht holes. Die werden dan een aantal maal gelopen.

Het was de tijd waarin de sociale kant van het verenigingsleven zich ontwikkelde in de oude aardappelloods die tussen de holes 8 en 9 oprijst. Het domein van de club waar oudere leden nog wel eens naar terugverlangen. Voor de nieuwe aanwas is dit niet meer of minder dan een stukje geschiedenis. De komst van het nieuwe clubhuis bij de ingang van het park markeerde enerzijds het einde van een bijna provisorisch tijdperk en anderzijds het begin van een nieuwe toekomst. De golfbaan kreeg van de NGF de toen nog bestaande A-status en de golfclub kon zich opmaken om deel te gaan nemen aan de landelijke competitie.

De tijd dat leden door weer en wind naar een container moesten rijden om zich daar in te schrijven voor een wedstrijd, ligt ver achter ons. De mogelijkheid om dat van huis uit te doen was de volgende stap in de aanpassing aan eigentijdse ontwikkelingen. De club doet mee aan NGF-competities en is vertegenwoordigd bij regionale wedstrijden. Sinds enige tijd is de baan niet langer het exclusieve domein van de bewoners en buitenleden. Ook greenfee-spelers kunnen er terecht mits ze in het bezit zijn van een golfvaardigheidsbewijs. Het publiek openstellen van de baan is aantrekkelijk vanwege de lagere lidmaatschapskosten die er een gevolg van zijn.

Baanonderhoud

Wanneer wordt er gespeeld

golf residentie dronten wedstrijden

Lees hier ons clubmagazine