Groep Sociaal is enthousiast en creatief

DE GROEP SOCIAAL gaat ook in 2020 weer aan de slag om op de Golf Residentie activiteiten te organiseren met de bedoeling mensen met elkaar in contact te brengen en de betrokkenheid bij elkaar te vergroten. Bij alle activiteiten die ze voor ogen heeft loopt het gezelligheids- en sociale element als een rode draad door het programma heen. Niet alle vermelde activiteiten worden door De Groep Sociaal georganiseerd, maar wel een warm hart toegedragen en vermeld in de lijst.

Heeft u ideeën voor een activiteit of als u iets wilt melden dan kunt u ons altijd bereiken: groepsociaal.vvegrd@gmail.com

Schroom niet en doe mee!!

Activiteiten

AGENDA (voor meer info over een bepaalde activiteit, scroll naar beneden)

 

Helaas kunnen de meeste geplande activiteiten i.v.m. Corona behalve de fotowedstrijd geen doorgang vinden

__________________________________________________________________________________________

FOTOWEDSTRIJD VOOR DE JEUGD

Buiten kieken : wie maakt de mooiste foto?

Onder het motto: “Buiten kieken” organiseert Groep Sociaal een fotowedstrijd voor de kinderen die op de Golf Residentie wonen.

Een scherpe foto met sfeervol licht, een mooie compositie, goede dieptewerking of vanuit een verrassend standpunt. Wie maakt de meest inspirerende foto ergens op ons park?

Iedereen onder de 16 jaar kan meedoen aan deze wedstrijd.

De winnende foto krijgt een ereplek op de cover van de mei editie van het VVE nieuwsblad GRD 450.

Het is daarom belangrijk dat de foto staand van formaat is.

Foto’s van alle deelnemers worden in een collage verwerkt en komen in hetzelfde blad zodat we allen kunnen zien wat onze jongere bewoners ervan gemaakt hebben.

 

De jury wordt gevormd door het team van Groep Sociaal.

Stuur de foto’s voorzien van je naam en leeftijd, vóór 12 april naar: groepsociaal.vvegrd@gmail.com

 

WEKELIJKS:

 • NIEUW: Fietsclub iedere woensdagmiddag met elkaar fietsen, aanmelden bij de groepsociaal.vvegrd@gmail.com
 • Aanschuifmaaltijden (donderdag 18u, De Vier Seizoenen in de wintermaanden)
 • Biljarten (openingstijden De Vier Seizoenen, op woensdag vanaf 19.30u, momenteel niet)
 • Boekenkast (openingstijden De Vier Seizoenen))
 • Bridge (woensdag 19.30u, De Vier Seizoenen, wintermaanden)
 • Klaverjassen (dinsdag 19u, De Vier Seizoenen)
 • Handwerkgroep (voorlopig opgeschort)
 • Jeu de Boules (naast De Vier Seizoenen)
 • Tuinteam (2e en 4e vrijdag in maart-oktober, De Vier Seizoenen)
 • Wandelclub (donderdag 13.30u, parkeerplaats Vier Seizoenen)
 • Yoga (maandag 19.30u / vrijdag 9.30u, De Vier Seizoenen)

 

Aanschuifmaaltijden (gaan niet door)

Deze maaltijden in De Vier Seizoenen zijn een mooie gelegenheid om mede-bewoners te leren kennen, momenteel niet.

Voor € 12,50 serveert De4Seizoenen een hoofdgerecht en (meestal) een toetje of een voorgerecht. De menu’s worden vooraf bekend gemaakt. U kunt zich tot en met de dinsdag voor de maaltijd van die week opgeven via: reserveren@inde4seizoenen.nl of per telefoon 0321 841716

 

Biljarten

Helaas is het niet mogelijk om te biljarten  

In De Vier Seizoenen is een fraai verwarmd biljart aanwezig.

Het biljart is, tijdens de openingstijden van De Vier Seizoenen, beschikbaar voor iedereen. Op de woensdagen is de huiskamer open vanaf 19.30 uur om te biljarten.

Muntinworp: 1 Euro per half uur.

 

Boekenkast

In de hal van De Vier Seizoenen staat een boekenkast waar iedereen boeken kan halen en brengen. Geheel vrijblijvend! Behalve voor boeken kan de kast ook gebruikt worden voor tijdschriften, spellen, puzzels, DVD’s enz. Wie leest is nooit alleen!

 

Bridge (gaat niet door)

Gedurende de wintermaanden wordt er op woensdagavond vanaf 19:30 uur bridge gespeeld in De Vier Seizoenen. Er doen zowel beginners als gevorderden mee.

Als u belangstelling heeft, neem dan contact op met Guus Krens.

Telefoon: 326202 of mail: krens.gw@upcmail.nl

 

Garage Sale

De jaarlijkse garage sale is een leuke gelegenheid om van uw spullen af te komen, een ander blij te maken met uw spullen en medebewoners te leren kennen. Door middel van een aangegeven route door ons park worden koopjeszoekers geattendeerd op de woningen waarbij een garage sale is. In 2020 gaat de garage sale niet door.

Informatie: Els van den Wijngaart, groepsociaal.vvegrd@gmail.com

 

Handwerkgroep (gaat niet door)

Iedere dinsdagochtend komen om 10:30 uur een aantal buurtbewoners bijeen rond de stamtafel in De Vier Seizoenen om te haken, te breien of te borduren. Trudy Boersma is de initiator. Zij heeft een gerichte opleiding gedaan en is erg creatief. Ze helpt u op weg en adviseert. Onder het genot van een kopje koffie en een praatje worden patronen, ideeën en werkwijzen uitgewisseld. U kunt gewoon aanschuiven en meedoen. Ook als u niet komt handwerken, bent u van harte welkom voor een praatje en een bakkie….Praten en breien gaan heel goed samen!

Op vrijwillige basis kan in de tuin van de Vier Seizoenen gehandwerkt en koffie gedronken worden op de dinsdagochtenden gedurende de zomermaanden.

Voor nadere informatie kunt u Trudy bellen: 06 10398203

 

Jeu de Boules

Er ligt er in de tuin van De Vier Seizoenen een mooie jeu de boules-baan. Iedereen kan op elk moment gebruik maken van die baan. Leuk om bijvoorbeeld met uw familie of visite het spel te spelen.

Als u wilt spelen kunt u de sleutel van het schuurtje vragen bij de kassa in het clubhuis. In het schuurtje liggen de voetplaten en de hark. Daar liggen ook de spelregels. Overbodig om te zeggen dat u zelf voor ballen moet zorgen.

 

Kerststuk maken (gaat niet door)

Workshop kerststukjes maken voor bewoners van GRD Dronten!

Meer info volgt.

Kunstexpositie – ParkKunst & Creatief (gaat niet door)

Een succesvol en uniek evenement met lokale (amateur)kunstenaars uit de wijk De Golfresidentie. Diverse schilderijen, beeldhouw- en bloemsierkunst, fotografie, keramiek en andere kunstzinnige handenarbeid worden tentoongesteld in Grand Café De Vier Seizoenen. Sommige kunstenaars bieden de mogelijkheid om stukken te kopen.

Contactpersoon is Ruchama Mast en/of Els van den Wijngaart via groepsociaal.vvegrd@gmail.com

 

Lezingen door buurtbewoners voor buurtbewoners

In de wintermaanden is er maandelijks gelegenheid een lezing bij te wonen in De Vier Seizoenen, die wordt verzorgd door een buurtbewoner. Het is gebleken dat er in onze woonwijk mensen wonen die interessante verhalen kunnen vertellen over hun werk of over hun hobby. De lezingen worden in principe op de laatste donderdag van de maand gegeven.

Wilt u de komende winter ook eens een avond verzorgen? Stuur dan een mailbericht naar groepsociaal.vvegrd@gmail.com

 

Tuinteam clubhuis

Wie van tuinieren houdt, is welkom in de tuin van De Vier Seizoenen. Het Tuinteam bestaat uit vrijwilligers en werkt iedere 2e en 4e vrijdag van de maand (van maart tot en met oktober) van 09:30 tot 11:00 uur in de tuin rondom het clubhuis. Snoeien, schoffelen, wieden, graskantjes knippen, enz.

Daarna is er tijd voor koffie en een goed gesprek. Kom gewoon langs en doe mee! Het is gezellig en vele handen maken licht werk Contactpersoon: Carla Veenstra, telefoon 0321 331361.

 

Wandelclub

Als u van wandelen houdt, dan kunt u zich op donderdagmiddag om 13:30 uur melden op de parkeerplaats van De Vier Seizoenen. De groep die zich daar dan verzameld heeft, gaat aan de wandel. Meestal is het clubhuis het startpunt voor de wandeling. Een enkele keer wordt er voor gekozen om iets verder weg te starten. De paden op, de lanen in!

 

Wandeling over de golfbaan

De wandelclub organiseert de wandelclub in samenwerking met De Groep Sociaal 4 x per jaar een wandeling over de golfbaan op een zaterdag- of zondagochtend. Iedereen die zich om 10:00 uur meldt bij de fietsenstalling voor de keuken van De Vier Seizoenen kan meewandelen. Een mooie gelegenheid om het park beter te leren kennen en kennis op te doen van het golfspel. De voorzitter van de golfclub en de commissaris golfzaken/infrastructuur wandelen mee. U kunt ze al uw vragen onderweg stellen.

Om een indruk te krijgen van de hoeveelheid deelnemers vragen we u zich vooraf even aan te melden. Dat kan door een mailbericht te sturen aan Rob Dorresteijn: robdorresteijn@gmail.com

De wandeling zal naar schatting anderhalf uur duren.

 

Yoga

Iedere maandagavond van 19:30 uur tot 21:00 uur en iedere vrijdag van 09:30 tot 11:00 uur wordt er in de dameskleedkamer van De Vier Seizoenen yogales gegeven door Mary Ann Berns. Het is een doorlopende instroom, dus starten is iedere week mogelijk. In september zal er geen Yoga worden gegeven i.v.m. de Corona maatregelen is dat niet mogelijk.

Als u mee wilt doen is het handig om eerst even telefonisch contact op te nemen.

Informatie: telefoon 06 – 20 81 04 41 of via de mail: berns.cult@upcmail.nl

 

Vrijwilligerswerk

De VvE van de Golf Residentie, maar ook de VvE van de appartementen aan Winter, is voortdurend op zoek naar vrijwilligers om klussen te doen, te adviseren en mee te helpen onze woonomgeving in een prima staat te houden en zo mogelijk nog mooier te maken.

Meldt u aan bij:

secretaris@vvegolfresidentie.nl (VvE450) of

VvE90voorzitter@gmail.com  (VvE90)