Leden van Groep Sociaal

Groep Sociaal is enthousiast en creatief

Een enthousiast team dames, dat zich Groep Sociaal noemt, bestaande uit Els van den Wijngaart, Amy van Egmond, Marianne van Maarschalkerweerd, Trudy Boersma, Geja van Jaarsveld en Ruchama Mast (niet op de foto) organiseert op de Golf Residentie activiteiten in het kader van buurtwelzijn, onder het motto: meer omzien naar elkaar. Op het programma staan activiteiten die de mogelijkheid bieden om als buurtbewoners meer met elkaar in contact te komen en elkaar beter te leren kennen. Zo worden er maandelijks lezingen gehouden door bewoners van ons park. Onder het kopje ‘Activiteiten’ bovenaan deze pagina staat het volledige aanbod op de GRD vermeld.

Schroom niet en doe mee!!

Activiteiten

Wat is er (behalve het golfen) zoal te doen op de GRD

Aanschuifmaaltijden

Met de nieuwe uitbater van De Vier Seizoenen zal gesproken worden over de wijze waarop we verder gaan met de aanschuifmaaltijden. Wij proberen de donderdagen hiervoor in ere te houden.

Zodra wij iets weten over tijdstip en prijs vermelden we dat.

 

Biljarten

U bent van harte welkom om tijdens de openingstijden van het clubhuis vrij te biljarten op ons verwarmde biljart. Alle benodigdheden zijn hiervoor aanwezig. Hierbij kunt u denken aan keu’s, krijtjes en natuurlijk de ballen. U kunt uiteraard ook uw eigen keu meenemen.

Er wordt gespeeld middels een tijdklok. U betaalt € 1,00 voor 30 minuten. De opbrengst hiervan zal besteed worden aan het onderhoud van het biljart en benodigdheden.

 

In de maanden oktober t/m maart zal er op iedere maandagmiddag (vanaf 13.30 uur tot 18.00 uur) en maandagavond (vanaf 19.30 uur tot laat) een inloop plaatsvinden. U heeft dan de mogelijkheid om met elkaar gratis in clubverband te spelen. Als u gebruik wilt maken van de inloop maandag, kunt u zich aanmelden door een mailtje te sturen naar: biljartclub.grd@gmail.com (alleen als u dit nog niet eerder gedaan heeft).

Vermeld bij uw aanmelding wel graag uw volledige naam en telefoonnummer.

U ontvangt dan ook per mail de andere activiteiten die we gedurende het biljartseizoen gaan organiseren.

We zien u graag aan tafel.

De biljartcommissie.

 

Boekenkast

In de hal van het clubhuis staat een boekenkast waar iedereen boeken kan halen en brengen. Geheel vrijblijvend! Behalve voor boeken kan de kast ook gebruikt worden voor tijdschriften, spellen, puzzels, DVD’s enz. Wie leest is nooit alleen!

 

Bridge

Gedurende de wintermaanden wordt er op woensdagavond vanaf 19.30 uur bridge gespeeld in het clubhuis. Er doen zowel beginners als gevorderden mee.

Als u belangstelling heeft, neem dan contact op met Guus Krens.

Telefoon: 326202 of mail: krens.gw@upcmail.nl

  

Groep Sociaal

De Groep Sociaal is ook in 2019 weer aan de slag om op de Golf Residentie activiteiten te organiseren met de bedoeling om mensen met elkaar in contact te brengen en de betrokkenheid bij elkaar te vergroten. Bij alle activiteiten die ze voor ogen hebben, loopt het gezelligheids- en sociale element als een rode draad door het programma heen.

Heeft u ideeën voor een activiteit of wilt u iets melden: groepsociaal.vvegrd@gmail.com

 

Handwerkgroep

Vanaf half oktober tot medio maart komt iedere dinsdagochtend om 10.00 uur een aantal buurtbewoners bijeen rond de stamtafel in het clubhuis om te haken, te breien of te borduren. Trudy Boersma is de initiator. Zij heeft een gerichte opleiding gedaan en is erg creatief. Ze helpt u op weg en adviseert. Onder het genot van een kopje koffie en een praatje worden patronen, ideeën en werkwijzen uitgewisseld. U kunt gewoon aanschuiven en meedoen.

Ook als u niet komt handwerken bent u van harte welkom voor een praatje en een bakkie….

Praten en breien gaan heel goed samen!

Voor nadere informatie kunt u Trudy bellen: 06 10398203

 

Jeu de Boules

Er ligt er in de tuin van het clubhuis een mooie jeu de boules-baan. Iedereen kan op elk moment gebruik maken van die baan. Leuk om bijvoorbeeld met uw familie of visite het spel te spelen.

Als u wilt spelen kunt u de sleutel van het schuurtje vragen bij de kassa in het clubhuis. In het schuurtje liggen de voetplaten en de hark. Daar liggen ook de spelregels. Overbodig om te zeggen dat u zelf voor ballen moet zorgen.

 

Excursie naar Tonsel Boomkwekerijen!

Op zaterdag 5 oktober zijn we om 10.30uur van harte welkom bij Tonsel Boomkwekerijen aan de Vossemeerdijk. Alle bomen die op ons park worden geplant komen daar vandaan. Carla van Barneveld, directeur van Tonsel, gaat ons van alles over de geschiedenis van het bedrijf vertellen en ze laat ons de vele boomsoorten zien. Wandelschoenen aan want we kunnen er best een uurtje of meer rondlopen!!

Het deelnemersaantal is beperkt.

U kunt zich opgeven tot en met 25 september bij: groepsociaal.vvegrd@gmail.com

Wilt u s.v.p. aangeven of u zelf rijdt of mee wilt rijden. Carpoolen is wel zo handig. Verzamelen om 10uur op de parkeerplaats van de Vier Seizoenen.

 

 

 

 

 

 

Kerststuk maken

Vanwege de sluiting van GroenRijk en de komst van een nieuwe uitbater gaan we nog in overleg over plaats en tijdstip. Ook wordt een andere docente gezocht. U hoort nog nader van ons.

 

Kunstexpositie -ParkKunst

De eerste kunstexpositie, ParkKunst, met werken van bewoners, werd in het clubhuis gehouden op 25 augustus 2018. Het werd een groot succes. De gevarieerdheid van het werk en de kwaliteit werden zeer gewaardeerd en de hele dag was het een gezellige drukte.

Zeker voor herhaling vatbaar.

En dat gaat gebeuren. De volgende Kunstexpositie staat gepland voor zaterdag 9 en zondag 10 november.

 Contactpersoon is Marianne van Maarschalkerweerd via groepsociaal.vvegrd@gmail.com

 

 Lezingen door buurtbewoners voor buurtbewoners

In de wintermaanden is er maandelijks gelegenheid een lezing bij te wonen in het clubhuis, die wordt verzorgd door een buurtbewoner. Het is gebleken dat er in onze woonwijk mensen wonen die interessante verhalen kunnen vertellen over hun werk of over hun hobby. De lezingen worden in principe op de laatste donderdag van de maand gegeven.

Wilt u de komende winter ook eens een avond verzorgen? Stuur dan een mailbericht naar groepsociaal.vvegrd@gmail.com

 

Tuinteam clubhuis

Wie van tuinieren houdt, is welkom in de tuin van het clubhuis. Het Tuinteam bestaat uit vrijwilligers en werkt iedere 2e en 4e vrijdag van de maand (van maart tot en met oktober) van 9.30 tot 11.00 uur in de tuin rondom het clubhuis. Snoeien, schoffelen, wieden, graskantjes knippen, enz.

Daarna is er tijd voor koffie en een goed gesprek. Kom gewoon langs en doe mee! Het is gezellig en vele handen maken licht werk…..

 

Vrijwilligerswerk

De VvE van de Golf Residentie, maar ook de VvE van de appartementen aan Winter, is voortdurend op zoek naar vrijwilligers om klussen te doen, te adviseren en mee te helpen onze woonomgeving in een prima staat te houden en zo mogelijk nog mooier te maken.

Meldt u aan bij:

secretarisvvegrd@gmail.com (VvE450) of

VvE90voorzitter@gmail.com  (VvE90)

 

Wandelclub

Als u van wandelen houdt, dan kunt u zich op donderdagmiddag om 13.00 uur melden voor het clubhuis. De groep die zich daar dan verzameld heeft, gaat aan de wandel. Meestal is het clubhuis het startpunt voor de wandeling. Een enkele keer wordt er voor gekozen om iets verder weg te starten. De paden op, de lanen in!

 

Wandelen over de golfbaan

De wandelclub organiseert 4 x per jaar een wandeling over de golfbaan op zaterdagochtend. De eerstvolgende baanwandeling is op zondag 25 augustus. Iedereen die zich om 11.00 uur meldt bij de fietsenstalling voor de keuken van het clubhuis kan mee wandelen. Een mooie gelegenheid om het park beter te leren kennen en kennis op te doen van het golfspel. De voorzitter van de golfclub en de commissaris golfzaken wandelen mee. U kunt ze al uw vragen onderweg stellen.

Om een indruk te krijgen van de hoeveelheid deelnemers vragen we u zich vooraf even aan te melden. Dat kan door een mailbericht te sturen aan Rob Dorresteijn: robdorresteijn@gmail.com

De wandeling zal naar schatting anderhalf uur duren.

 

Yoga

Iedere maandagavond van 19.30 uur tot 21.00 uur en iedere vrijdag van 9.30 tot 11.00 uur wordt er in de dameskleedkamer van het clubhuis yogales gegeven door Mary Ann Berns. Het is een doorlopende instroom, dus starten is iedere week mogelijk.

Als u mee wilt doen is het handig om eerst even telefonisch contact op te nemen.

Informatie: telefoon 06 – 20 81 04 41 of via de mail: berns.cult@upcmail.nl