Leden van Groep Sociaal

groep sociaal

Groep Sociaal is enthousiast en creatief

Een enthousiast team dames, dat zich Groep Sociaal noemt, bestaande uit Amy van Egmond, Ineke Essing, Marianne van Maarschalkerweerd, Geja van Jaarsveld en José Verheijen.organiseert op de Golf Residentie activiteiten in het kader van buurtwelzijn, onder het motto: meer omzien naar elkaar. Op het programma staan activiteiten die de mogelijkheid bieden om als buurtbewoners meer met elkaar in contact te komen en elkaar betere te leren kennen. Zo is er in de wintermaanden wekelijks een langetafelmaaltijd in het clubhuis en worden er maandelijks lezingen gehouden door bewoners van ons park. Onder het kopje “activiteiten” bovenaan deze pagina staan het volledige aanbod op de GRD vermeld.

Schroom niet en doe mee!!

Activiteiten

Wat is er (behalve het golfen) zoal te doen op de GRD

Langetafelmaaltijden heten voortaan “Aanschuifmaaltijden”

Vanaf donderdag 18 oktober aanstaande wordt er wekelijks een smakelijke  maaltijd geserveerd in het clubhuis, waarbij alle deelnemers aanschuiven aan lange tafels. Voor jong en oud. Iedereen die het gezellig vindt om met anderen te eten of even geen zin heeft om zelf te koken, is van harte welkom om aan te schuiven rond 18.30 uur.

De kosten bedragen € 12,50 voor een tweegangenmenu.

Het menu ligt ter inzage in het clubhuis en staat vermeld op de website.

U kunt zich aanmelden via de bar in het clubhuis, een telefoontje (841716) of een mailtje naar de4seizoenendronten@gmail.com

Het jaar wordt afgesloten met een Aanschuif 3-gangen Kerstmenu: op donderdag 20 december, kosten € 15,50 per persoon.

Biljarten

U bent van harte welkom om tijdens de openingstijden van het clubhuis vrij te biljarten op ons verwarmde biljart. Alle benodigdheden zijn hiervoor aanwezig. Hierbij kunt u denken aan keu’s, krijtjes en natuurlijk de ballen. U kunt uiteraard ook uw eigen keu meenemen.

Er wordt gespeeld middels een tijdklok. U betaalt € 1,00 voor 30 minuten. De opbrengst hiervan zal besteed worden aan het onderhoud van het biljart en benodigdheden.

In de maanden oktober t/m maart zal er op iedere maandagmiddag (vanaf 13.30 uur tot 18.00 uur) en maandagavond (vanaf 19.30 uur tot laat) een inloop plaatsvinden. U heeft dan de mogelijkheid om met elkaar gratis in clubverband te spelen. Als u gebruik wilt maken van de inloop maandag, kunt u zich aanmelden door een mailtje te sturen naar: biljartclub.grd@gmail.com (alleen als u dit nog niet eerder gedaan heeft).

Vermeld bij uw aanmelding wel graag uw volledige naam en telefoonnummer.

U ontvangt dan ook per mail de andere activiteiten die we gedurende het biljartseizoen gaan organiseren.

We zien u graag aan tafel.

De biljartcommissie.

 Boekenkast

In de hal van het clubhuis staat een boekenkast waar iedereen boeken kan halen en brengen. Geheel vrijblijvend! Behalve voor boeken kan de kast ook gebruikt worden voor tijdschriften, spellen, puzzels, DVD’s enz. Wie leest is nooit alleen!

Bridge

Gedurende de wintermaanden wordt er op woensdagavond vanaf 19.30 uur bridge gespeeld in het clubhuis. Er doen zowel beginners als gevorderden mee.

Als u belangstelling heeft, neem dan contact op met Guus Krens:           Telefoon: 326202 of mail: krens.gw@upcmail.nl

Garageverkoop

Op zaterdag 7 juli 2018 is er een garageverkoop georganiseerd.

Het voornemen is om dit wederom te organiseren in 2020. De leden van de Groep Sociaal zijn tot de conclusie gekomen dat het houden van een garagesale in de maand juli niet het meest geschikte moment is. Mocht u suggesties hebben voor de volgende garagesale, dan kunt u contact opnemen met gejavanjaarsveld@gmail.com

Groep Sociaal

Een enthousiast team, bestaande uit Amy van Egmond, Ineke Essing, Marianne van Maarschalkerweerd, Geja van Jaarsveld en José Verheijen organiseert op de Golf Residentie activiteiten met de bedoeling om mensen met elkaar in contact te brengen en de betrokkenheid bij elkaar te vergroten. Bij alle activiteiten die ze voor ogen hebben, loopt het gezelligheids- en sociale element als een rode draad door het programma heen.

Heeft u ideeën voor een activiteit of wilt u iets melden: groepsociaal.vvegrd@gmail.com

Handwerkgroep

Vanaf 16 oktober 2018 komt iedere dinsdagochtend om 10.00 uur weer een aantal dames bijeen rond de stamtafel in het clubhuis om te haken, te breien of te borduren. Trudy Boersma is de initiator. Zij heeft een gerichte opleiding gedaan en is erg creatief. Ze helpt u op weg en adviseert. Onder het genot van een kopje koffie en een praatje worden patronen, ideeën en werkwijzen uitgewisseld. U kunt gewoon aanschuiven en meedoen.

Voor nadere informatie kunt u Trudy bellen: 06 10398203

Jeu de Boules

Er ligt er in de tuin van het clubhuis een mooie jeu de boulesbaan. Iedereen kan op elk moment gebruik maken van die baan. Leuk om bijvoorbeeld met uw familie of visite het spel te spelen.

Als u wilt spelen kunt u de sleutel van het schuurtje vragen bij de kassa in het clubhuis. In het schuurtje liggen de voetplaten en de hark. Daar liggen ook de spelregels. Overbodig om te zeggen dat u zelf voor ballen moet zorgen.

Kerststuk maken

We zijn weer in overleg met GroenRijk om te bezien of we ook dit jaar weer vóór de Kerst onder hun leiding een fraai kerststukje kunnen maken. Nadere informatie volgt.

Koffie-inloop

Iedere eerste woensdag van de maand treft een aantal buurtbewoners elkaar in het clubhuis of op het terras om gezamenlijk een kopje koffie te drinken en elkaar te spreken. Zomaar, voor de gezelligheid. U bent van harte welkom om aan te schuiven vanaf 10.30 uur.

Kunstexpositie

De eerste kunstexpositie, ParkKunst, met werken van bewoners, werd in het clubhuis gehouden op 25 augustus 2018. Het bleek een groot succes. De gevarieerdheid van het werk en de kwaliteit werden zeer gewaardeerd en de hele dag was het een gezellige drukte. De groep wil volgend jaar weer een kunstexpositie houden, mogelijk iets later in het jaar, oktober/november, om nog meer kunstenaars de gelegenheid te geven mee te doen.

In 2018 hadden we schilderijen, in olieverf, acryl en aquarel, textiele werken en quilts, beeldhouwwerken, keramiek en bloemsierkunst. We hopen voor volgend jaar op nog meer variatie.

Omstreeks april 2019 gaan we beginnen met de voorbereidingen. U kunt zich nu vast aanmelden via groepsociaal.vvegrd@gmail.com t.a.v. Marianne van Maarschalkerweerd.

 

Lezingen door buurtbewoners voor buurtbewoners

In de wintermaanden is er maandelijks gelegenheid een lezing bij te wonen in het clubhuis, die wordt verzorgd door een buurtbewoner. Het is gebleken dat er in onze woonwijk mensen wonen die interessante verhalen kunnen vertellen over hun werk of over hun hobby. De lezingen beginnen steeds om 19.30 uur.

Wilt u ook eens een avond verzorgen? Stuur dan een mailbericht naar groepsociaal.vvegrd@gmail.com

Tuinteam clubhuis

Wie van tuinieren houdt, is welkom in de tuin van het clubhuis. Het Tuinteam bestaat uit vrijwilligers en werkt iedere 2e en 4e vrijdag van de maand (van maart tot en met oktober) van 9.30 tot 11.00 uur in de tuin rondom het clubhuis. Snoeien, schoffelen, wieden, graskantjes knippen, enz.

Daarna is er tijd voor koffie en een goed gesprek. Kom gewoon langs en doe mee! Het is gezellig en vele handen maken licht werk…..

Vrijwilligerswerk

De VvE van de Golf Residentie, maar ook de VvE van de appartementen aan Winter, is voortdurend op zoek naar vrijwilligers om klussen te doen, te adviseren en mee te helpen onze woonomgeving in een prima staat te houden en zo mogelijk nog mooier te maken.

Meldt u aan bij: secretarisvvegrd@gmail.com (VvE450) of mwvanmaarschalkerweerd1946@kpnmail.nl (VvE90)

Wandelclub

Als u van wandelen houdt, dan kunt u zich op donderdagmiddag om 13.00 uur melden voor het clubhuis. De groep die zich daar dan verzameld heeft, gaat aan de wandel. Meestal is het clubhuis het startpunt voor de wandeling. Een enkele keer wordt er voor gekozen om iets verder weg te starten. De paden op, de lanen in!

Wandelen over de golfbaan

De wandelclub organiseert een paar keer per jaar een wandeling over de golfbaan op zaterdagochtend. De eerstvolgende baanwandeling is op zaterdag 27 oktober. Iedereen die zich om 10.00 uur meldt bij de fietsenstalling voor de keuken van het clubhuis kan mee wandelen. Een mooie gelegenheid om het park beter te leren kennen en kennis op te doen van het golfspel. De voorzitter van de golfclub en de commissaris golfzaken wandelen mee. U kunt ze al uw vragen onderweg stellen.

Om een indruk te krijgen van de hoeveelheid deelnemers vragen we u zich vooraf even aan te melden. Dat kan door een mailbericht te sturen aan Rob Dorresteijn: robdorresteijn@gmail.com

De wandeling zal naar schatting anderhalf uur duren.

Yoga

Iedere maandagavond van 19.30 uur tot 21.00 uur en iedere vrijdag van 9.30 tot 11.00 uur wordt er in de dameskleedkamer van het clubhuis yogales gegeven door Mary Ann Berns. Het is een doorlopende instroom, dus starten is iedere week mogelijk. Voor mensen die minder mobiel zijn geeft Mary Ann thuis yoga, waarbij men op een stoel zit.

Als u mee wilt doen is het handig om eerst even telefonisch contact op te nemen. Informatie: telefoon 06 – 20 81 04 41 of via de mail: berns.cult@upcmail.nl