Leden van Groep Sociaal

groep sociaal

Groep Sociaal is enthousiast en creatief

Een enthousiast team dames, dat zich Groep Sociaal noemt, bestaande uit Amy van Egmond, Ineke Essing, Marianne van Maarschalkerweerd, Geja van Jaarsveld en José Verheijen.organiseert op de Golf Residentie activiteiten in het kader van buurtwelzijn, onder het motto: meer omzien naar elkaar. Op het programma staan activiteiten die de mogelijkheid bieden om als buurtbewoners meer met elkaar in contact te komen en elkaar betere te leren kennen. Zo is er in de wintermaanden wekelijks een langetafelmaaltijd in het clubhuis en worden er maandelijks lezingen gehouden door bewoners van ons park. Onder het kopje “activiteiten” bovenaan deze pagina staan het volledige aanbod op de GRD vermeld.

Schroom niet en doe mee!!

Activiteiten

Wat is er (behalve het golfen) zoal te doen op de GRD

Bedrijfsbezoek Ko en Els van den Dries, de buren aan de Ansjovisweg 19.

In navolging van het bezoek vorig jaar aan het biologische fruitteeltbedrijf van onze buren aan de Van de Hamlaan, kunnen we op zaterdag 14 juli nader kennismaken met het bedrijf van Ko en Els van de Dries aan de Ansjovisweg 19. Hun biologische boerderij levert aardappelen, groenten, kruiden en eieren. We worden om 14.30 uur verwacht en ontvangen met koffie/thee. Ko houdt een inleidend praatje over de historie van het bedrijf. Daarna volgt een rondwandeling langs de gewassen en door de bedrijfsgebouwen. Ze zullen enige machines in het veld zetten zodat we kunnen zien hoe dat werkt. Als u even met een trekker wilt rijden of met een quad, dan is daarvoor ook gelegenheid.

Om te weten hoeveel mensen mee willen, wordt u verzocht zich tot uiterlijk 30 juni aan te melden per mail bij groepsociaal.vvegrd@gmail.com Ineke Essing neemt dan contact met u op. De kosten voor deze middag bedragen € 4.00 per persoon.

Biljarten

Sinds september 2017 staat er een verwarmd wedstrijdbiljart in het clubhuis De Vier Seizoenen. Iedereen (jong en oud, beginner of geoefend) vrij biljarten tijdens de openingstijden van het clubhuis. Daarvoor zijn alle attributen aanwezig, zoals keu’s, krijtjes en natuurlijk ballen (via een tijdklok 1€ per 30 min.). De opbrengst van het vrij biljarten zal gebruikt worden voor het onderhoud aan het biljart.

Na overleg met de Barcommissie is er vanaf maandag 6 november 2017 op iedere maandag inloopmiddag (vanaf 13:30 uur) en een inloopavond (vanaf 19:30 uur) ingepland. Alle ingeschreven biljarters kunnen dan gratis spelen. U heeft dan de gelegenheid om in clubverband met en tegen elkaar te spelen.

Wilt u gebruik maken van de inloopmiddag of -avond dan kunt u zich aanmelden via het inschrijfformulier naast het biljart of stuur een mailtje aan: biljartclub.grd@gmail.com  Er zijn momenteel al meer dan 30 aanmeldingen binnen. U wordt dan (zonder verplichting) op de hoogte gehouden van alle activiteiten en ontwikkelingen van de biljartclub.

Er is al een aantal ideeën van de biljartcommissie: een interne competitie (libre en driebanden), lesmogelijkheid voor startende biljarters, een jaarlijks ‘tien over rood’ toernooi, in de toekomst een vereniging te beginnen, samenstellen van een competitieteam voor de Biljartbond; een bekende biljarter uitnodigen voor een clinic, etc.

Uiteraard staan wij open voor verdere suggesties. We treffen u graag aan de tafel! (De Biljartcommissie)

Boekenkast

In de hal van het clubhuis staat een boekenkast waar iedereen boeken kan halen en brengen. Geheel vrijblijvend! Behalve voor boeken kan de kast ook gebruikt worden voor tijdschriften, spellen, puzzels, DVD’s enz. Wie leest is nooit alleen!

Bridge

Gedurende de wintermaanden wordt er op woensdagavond bridge gespeeld in het clubhuis. De wedstrijden worden voorbereid door Guus Krens en beginnen om 19.30 uur. Meedoen?  Meldt u aan bij krens.gw@upcmail.nl

Excursie Kaasboerderij de Polderzoom

Voor zaterdag 16 juni staat een excursie gepland naar de ambachtelijke kaasboerderij de Polderzoom aan de Elburgerweg 36 (tussen Elburg en Dronten). Boer Ard van Wees vertelt ons over het bedrijf onder het genot van een kopje koffie/thee. Hij toont een film, verzorgt een rondleiding en laat ons natuurlijk kaas proeven. Als u mee wilt, kunt u zich tot uiterlijk maandag 11 juni aanmelden per mail: groepsociaal.vvegrd@gmail.com. José Verheijen is het aanspreekpunt.

Er kunnen maximaal 30 personen deelnemen. We verzamelen om 13.30 uur bij het clubhuis en gaan dan met eigen vervoer (poolen) naar de Polderzoom. De kosten bedragen € 5,00 per persoon, te betalen aan José voor vertrek, op de parkeerplaats van het clubhuis.

Garageverkoop

Bij voldoende belangstelling organiseert de Groep Sociaal graag weer een garageverkoop. Daarvoor is als datum zaterdag 7 juli gekozen, van 11.00 uur tot 15.00 uur. Een garageverkoop is natuurlijk alleen maar leuk als er voldoende animo is. Het moet uitnodigend zijn om een rondje door de wijk te maken op zoek naar mooie en/of bruikbare spullen. Leuk om samen met buren mee te doen.

U kunt zich tot uiterlijk 30 mei aanmelden bij groepsociaal.vvegrd@gmail.com. Geja van Jaarsveld gaat met uw aanmelding aan de slag.

Groep Sociaal

Een enthousiast team, bestaande uit Amy van Egmond, Ineke Essing, Marianne van Maarschalkerweerd, Geja van Jaarsveld en José Verheijen organiseert op de Golf Residentie activiteiten met de bedoeling om mensen met elkaar in contact te brengen en de betrokkenheid bij elkaar te vergroten. Bij alle activiteiten die ze voor ogen hebben, loopt het gezelligheids- en sociale element als een rode draad door het programma heen.

Heeft u ideeën voor een activiteit of wilt u iets melden: groepsociaal.vvegrd@gmail.com

Handwerkgroep

Vanaf medio oktober komt iedere dinsdagochtend om 10.00 uur een aantal dames bijeen rond de stamtafel in het clubhuis om te haken, te breien of te borduren. Trudy Boersma is de initiator. Zij heeft een gerichte opleiding gedaan en is erg creatief. Ze helpt u op weg en adviseert. Onder het genot van een kopje koffie en een praatje worden patronen, ideeën en werkwijzen uitgewisseld. U kunt gewoon aanschuiven en meedoen. Voor nadere informatie kunt u Trudy bellen: 06 10398203

Jeu de Boules

Er ligt er in de tuin van het clubhuis een mooie jeu de boulesbaan. Iedereen kan op elk moment gebruik maken van die baan. Leuk om bijvoorbeeld met uw familie of visite het spel te spelen. Vanaf 1 mei zijn er iedere woensdagochtend om 10.30 uur een paar mensen van de Groep Sociaal aanwezig om recreatief te spelen. Als u mee wilt doen, bent u van harte welkom. Woensdagmiddag om 14.00 uur is de baan vrij voor mensen die heel serieus willen spelen. Wellicht is het mogelijk om een competitie op te zetten. Belangstellenden kunnen zich melden via groepsociaal.vvegrd@gmail.com.

Koffie-inloop

Iedere eerste woensdag van de maand treft een aantal buurtbewoners elkaar in het clubhuis of op het terras om gezamenlijk een kopje koffie te drinken en elkaar te spreken. Zomaar, voor de gezelligheid. Nu het clubhuis tot nader orde op woensdagen gesloten is, komt deze inloop te vervallen. Wellicht dat we het ooit weer in ons programma opnemen.

Kunstroute of kunstmarkt

De Groep Sociaal heeft bedacht dat het stimulerend kan werken om werk van creatieve buurtbewoners aan elkaar te tonen. Een kunstroute of een kunstmarkt zou daarvoor een mooi middel kunnen zijn. Marianne van Maarschalkerweerd wil graag ik contact komen met mensen die mee willen denken over de mogelijkheden. Er is vast een datum gekozen voor de kunstmanifestatie: zaterdag 25 augustus. U kunt zich aanmelden via groepsociaal.vvegrd@gmail.com t.a.v. Marianne.

Langetafelmaaltijden

Gedurende de wintermaanden, van half oktober tot half maart, wordt er iedere week een maaltijd geserveerd in het clubhuis, waarbij alle deelnemers aan lange tafels zitten. Iedereen die het gezellig vindt om met anderen te eten of even geen zin heeft om zelf te koken, is van harte welkom om aan te schuiven. Hoe een en ander het komende seizoen geregeld zal worden laten we u tijdig weten.

Lezingen door buurtbewoners voor buurtbewoners

In de wintermaanden is er maandelijks gelegenheid een lezing bij te wonen in het clubhuis, die wordt verzorgd door een buurtbewoner. Het is gebleken dat er in onze woonwijk mensen wonen die interessante verhalen kunnen vertellen over hun werk of over hun hobby. De lezingen beginnen steeds om 19.30 uur.

Wilt u ook eens een avond verzorgen? Stuur dan een mailbericht naar groepsociaal.vvegrd@gmail.com

Tuinteam clubhuis

Wie van tuinieren houdt, is welkom in de tuin van het clubhuis. Het Tuinteam bestaat uit vrijwilligers en werkt iedere 2e en 4e vrijdag van de maand (van maart tot en met oktober) van 9.30 tot 11.00 uur in de tuin rondom het clubhuis. Snoeien, schoffelen, wieden, graskantjes knippen, enz.

Daarna is er tijd voor koffie en een goed gesprek. Kom gewoon langs en doe mee! Het is gezellig en vele handen maken licht werk…..

Vrijwilligerswerk

De VvE van de Golf Residentie, maar ook de VvE van de appartementen aan Winter, is voortdurend op zoek naar vrijwilligers om klussen te doen, te adviseren en mee te helpen onze woonomgeving in een prima staat te houden en zo mogelijk nog mooier te maken.

Meldt u aan bij: secretarisvvegrd@gmail.com (VvE450) of mwvanmaarschalkerweerd1946@kpnmail.nl (VvE90)

Wandelclub

Als u van wandelen houdt, dan kunt u zich op donderdagmiddag om 13.00 uur melden voor het clubhuis. De groep die zich daar dan verzameld heeft, gaat aan de wandel. Meestal is het clubhuis het startpunt voor de wandeling. Een enkele keer wordt er voor gekozen om iets verder weg te starten. De paden op, de lanen in!

Yoga

Iedere maandagavond van 19.30 uur tot 21.00 uur en iedere vrijdag van 9.30 tot 11.00 uur wordt er in de dameskleedkamer van het clubhuis yogales gegeven door Mary Ann Berns. Het is een doorlopende instroom, dus starten is iedere week mogelijk. Voor mensen die minder mobiel zijn geeft Mary Ann thuis yoga, waarbij met op een stoel zit.

Als u mee wilt doen is het handig om eerst even telefonisch contact op te nemen. Informatie: telefoon 06 – 20 81 04 41 of via de mail: berns.cult@upcmail.nl