In Golfclub
DOOR HANS DE JONGH

De voorjaarscompetitie van de NGF is voor het merendeel van onze teams in een cruciale fase beland. Voor Heren Dronten 2 dat zondag met De Groene Ster 3 uit Leeuwarden de degens kruiste zijn er nog voldoende kansen om kampioen te worden en naar de derde klasse te promoveren. Voor de Heren senioren daarentegen lijkt het doek gevallen en moet het team van Feike Greidanus een degradatie naar de vierde klasse onder ogen zien.

Zelfs als de laatste wedstrijd die komende vrijdag tegen koploper Heidemeer wordt gespeeld wordt gewonnen is de kans om degradatie te ontlopen nihil. Het team liep vrijdag behoorlijke averij op toen het tegen Sallandsche 2 speelde. Op papier ging er voor Dronten nog weinig dreiging van uit, de praktijk daarentegen was veel weerbarstiger. Met 17-5 ging Dronten op de wel erg natte baan van Heidemeer kopje onder. De twee punten voor Marco Oussoren en één punt voor Feike Greidanus in de singles en de twee punten voor Marco en Eric Hogenbirk bij de Greensomes konden het naderend onheil niet meer voorkomen.

Het herenteam Dronten 2 met captain Allard Berends heeft intussen wel overtuigend afgerekend met de Groene Ster. Met een stand van 18-4 keerde het tevreden huiswaarts. Komende zondag gaat het in een allesbeslissende wedstrijd de strijd aan tegen Emmeloord 2 dat met zes winstpunten uit drie gespeelde wedstrijden aan de leiding gaat in poule H244. Dronten heeft evenals Gaasterland vier winstpunten en staat daarmee nog steeds op een kansrijke plek in het klassement. Dronten gaf tegen de Friezen nagenoeg niets weg. De Greensomes werden allemaal gewonnen; bij de singles werd een paar punten verspeeld.

Boven de hoofden van Dames 1 pakken zich intussen ook donkere wolken samen. De resultaten van de laatste wedstrijd op 12 mei zijn allesbepalend. Voor nu moest het team van captain Francis Balk zonder wedstrijdpunten de thuisreis aanvaarden waardoor het de laatste plaats in de poule bezet. De resultaten bij de singles waren tegen Lochem nog hoopvol. De winstpunten werden er met 6-6 gedeeld, maar bij de Greensomes bleef Dronten met lege handen achter. Zondag zijn de dames gastvrouw.

Dronten 2 (Heren reserve 36 holes) leed eveneens een gevoelige nederlaag. Met 4-14 moest het team van captain Jurgen Mulder lijdzaam vaststellen dat De Koepel 2 te sterk voor hen was. Henk Nieuwenhuizen redde de eer bij de singles; bij de Foursomes waren er punten voor Bas Wierda en Marcel van Heek.