In Golfclub

Het bestuur van de golfclub organiseert een nieuwe inloop om beginnende golfers zich sneller thuis te laten voelen in de baan. De inloop is speciaal bedoeld voor leden met een handicap van 30 en hoger of met baanpermissie en wordt om de veertien dagen op zaterdagmorgen gespeeld. De aftrap is zaterdagmorgen 4 mei. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

De inloop gaat over 9 holes. Men hoeft zich er niet voor in te schrijven. Van 10 tot 10.30 uur kan men zich in De Vier Seizoenen aanmelden. Herman van Someren van de wedstrijdcommissie benadrukt dat het niet om wedstrijden gaat maar om een golfrondje met andere leden met eenzelfde handicap. “Voornaamste doel is gezellig met elkaar een balletje te slaan en lekker te bewegen in de baan”.

De bedoeling is dat er in het begin van een kortere afstand naar de green wordt gespeeld. Bijvoorbeeld bij een par 4 hole slaan de deelnemers af bij de 100 meter paal. Naarmate het vertrouwen groter en de slagen langer worden, kan er van een grotere afstand worden gespeeld. In het begin lopen clubgenoten mee die al wat langer golfen. Zij geven tips en leggen zo nodig regels uit.