In Golfclub
DOOR HANS DE JONGH

In zijn laatste vergadering van dit jaar heeft de wedstrijdcommissie maandagavond de wedstrijdkalender voor 2024 vastgesteld. Hoewel de kalender pas definitief is als de NGF de dagen bekend maakt waarop de voorjaarscompetitie wordt gespeeld gaat voorzitter Herman van Someren ervan uit dat er geen belangrijke mutaties meer worden verwacht. De nieuwe kalender wordt eind dit jaar in de website opgenomen.

In de kalender voor 2024 staan drie clubkampioenschappen. Het gaat daarbij om het Strokeplay clubkampioenschap en het Matchplay clubkampioenschap alsmede een Strokeplay clubkampioenschap voor dames en heren senioren. In alle gevallen worden die wedstrijden op twee weekenddagen gespeeld, respectievelijk op 22 en 23 juni en op 21 en 22 september. Bij de senioren is dat op twee achtereenvolgende donderdagen op 27 juni en 4 juli.

De kalender is ook nu weer zeer gevarieerd samengesteld. Behalve de gebruikelijk wekelijkse wedstrijden bij de dames en senioren gaat het om de inloopcompetitie op woensdagavond die 3 april start, een serie wedstrijden van Firmseats Mixed Friday, de Mitra Maandbeker competitie en de Profile wedstrijden. Er staat bovendien opnieuw een cross country, een vossenjacht en een vlaggetjesdagwedstrijd op Koningsdag op het programma.