In Golfclub

Juul Berends neemt de eerste prijs in ontvangst uit handen van Herman van Someren. Rechtsachter voorzitter Jan de Vries van de Mixed Friday commissie.

TEKST EN FOTO HANS DE JONGH

De vierde editie van Mixed Friday van dit jaar is gewonnen door Juul Berends (hcp 32.4). Ze scoorde maar liefst 44 Stablefordpunten. Bijzonder aan haar overwinning is vooral dat het haar eerste wedstrijd betrof. Daar was ze zelf ook best trots op liet ze in een vrolijke speech doorschemeren. Juul was overigens niet de enige die met zo’n pak punten de finish haalde.

Ook Adje Wevers (35.1) en Ria van Miltenburg (32.8) hadden een score van 44 punten. Zij presteerden in de laatste negen holes net iets minder dan de winnares. In de andere categorie werd Cees de Bruin (hcp 20.2) winnaar van de wedstrijd. Cees liet 42 punten noteren. Rob van Dijk (hcp 12.7) werd hier tweede met 39 Stablefordpunten en Francis Balk (hcp 16.2) derde met eveneens 39 punten.

Gerard Bosman scoorde met een longest drive van exact 250 meter. Het was zijn eerste slag in de wedstrijd op hole 4. Bij de dames werd de longest geslagen door Ellen van Hoff. De neary bij de dames ging naar Francis Balk. Bij de heren was die voor Maarten Uhlenbeck. Bij de challenge gingen de prijzen naar Marja Kosterman en Philippine Spel.

De enkele stortbuien die de wedstrijd ontsierden deden ook afbreuk aan het imago van Mixed Friday. Regen was tot nu toe taboe op een wedstrijddag. Voorzitter Jan de Vries van de Mixed Friday commissie, die er trots op was dat er ondanks de vakantie tachtig inschrijvingen waren, ging ervan uit dat dit weertype een uitzondering op de regel is.