In Golfclub

DOOR HANS DE JONGH

De NGF-voorjaarscompetitie is (bijna) afgelopen. De hoogste trede van het erepodium was voor de zeven teams een stap te ver. Slechts twee teams konden er kortstondig van dromen. Er was wel zilver. Het team van captain Bas Maatman zoals het Heren 1 team ook bekend staat, eindigde op een fraaie tweede plek en handhaaft zich in de tweede klasse. De teams die hun finalewedstrijd nog moeten  spelen zijn de dames en een heren senioren team. Vooral zij hadden soms dubbele pech door de extreme regenval. 

Het team van Bas Maatman rekende in de laatste wedstrijd vastberaden af met tegenstander Havelte dat tegen Dronten geen schijn van kans had. Met 17-5 in de knip koos Dronten daarmee voor de tweede plek in de rangschikking na Sint Nyk dat twee wedstrijdpunten meer overhield aan de competitie. Dronten wist bij de singles tegen Havelte acht punten binnen te slepen dankzij Arnoud Fontein, Maarten Uhlenbeck, Bas Maatman en Gerard Bosman. Bij de Greensomes scoorden Jeroen Schmeits en Arnoud Fontein twee punten, Maarten Uhlenbeck en Chris van den Brand één punt en Bas Maatman en Gerard Bosman twee punten.

Het Heren 2 team van Dronten moest zondag het hoofd buigen voor Emmeloord. Met een eindstand van 7-15 wilde de koploper uit de Noordoostpolder op de baan van De Groene Ster in Leeuwarden duidelijk maken wie de sterkste was. De uiteindelijke kampioensploeg in deze poule had het in de singles tegen (zie foto) Piet Ploeger, Ruud Mutters, Ben Pelt, Allard Berends, Robbert Springer en Chris Sterk nog best moeilijk maar ondervond in de Greensomes opvallend genoeg nauwelijks weerstand van Dronten.

Nadat Robbert Springer, Chris Sterk en Ben Pelt bij de singles een stand van 6-6 op de borden toverden, scoorden alleen Ben Pelt en Allard Berends in de Greensomes (5-1). Met dubbele matchpunten voor Emmeloord erbij werd het daardoor 15-7 waarmee de tegenstander uit alle vier gespeelde poulewedstrijden acht punten had verzameld en glorieus kampioen werd. Gaasterland werd met 4 uit 4 gespeelde wedstrijden tweede en Dronten met eveneens 4 uit 4 derde. Gaasterland had hier het voordeel van meer gewonnen partijen.

Dronten Heren 2 Reserve eindigt de competitie als vierde nadat het in de laatste wedstrijd nog met 8-10 van Nunspeet wist te winnen. Bij de singles waren er punten voor Bas Wierda, Jurgen Mulder, Arjan Flierman en Henk Nieuwenhuizen. Bij de Foursomes kwamen alleen Bas en Jurgen tot scoren. Heren 1 kwam er zondag in Havelte niet aan te pas tegen Zwolle en moest lijdzaam toezien hoe alle punten in de zakken van de tegenstander verdwenen. Het eindigde zodoende ook onderaan in de poule nadat het in niet één wedstrijd punten wist binnen te halen.