In Golfclub

 

Opbrengst voor Stichting Handicart overtreft met €1600 alle verwachtingen

TEKST EN FOTO’S HANS DE JONGH

De jaarlijkse wedstrijd om de Gerard de Vries Trofee, die traditiegetrouw op Hemelvaartsdag wordt gespeeld, heeft voor de Stichting Handicart € 1600 opgebracht, € 100 meer dan vorig jaar. Clubconsul Janny Huiberts kon haar geluk niet op toen ze het bedrag onder ogen kreeg en de 74 deelnemers aan de wedstrijd bedankte voor hun royale bijdrage.

Het inschrijfgeld was met € 10 fors hoger dan gebruikelijk. Daarnaast konden spelers mulligans kopen. Ook het bestuur van de golfclub had met een bijdrage van € 500 een aardige duit in het zakje gedaan. De Stichting Handicart heeft dit jaar haar derde handicart ter beschikking gesteld. Steeds meer leden met een fysieke tekortkoming kunnen daardoor toch aan wedstrijden meedoen.

De Gerard de Vries Trofee is een replica van het torenhoge beeld van de Lelystadse kunstenaar Johan IJzerman dat de ingang van het golfpark domineert en een geschenk was van de projectontwikkelaar van de Golfresidentie aan de bewoners van het park. In totaal zijn van dat stalen beeld, dat de vier seizoenen symboliseert, slechts twee schaalmodellen gemaakt.

Met de trofee wil het bestuur Gerard de Vries eren vanwege diens prominente bijdrage aan de oprichting van het park en vooral van de golfclub. In de beginjaren reikte Gerard de prijs zelf uit; na diens overlijden deed zijn echtgenote dat. Sinds kort doet dat een bestuurslid of vertegenwoordiger van de Stichting Handicart.

Elma en Arnoud Fontein beschikten dit keer over de beste papieren en wonnen met 72 slagen netto de wedstrijd. Zij ontvingen de trofee uit handen van clubconsul Janny Huiberts. Met evenveel punten werden Annely en Karel Theunissen tweede. De derde prijs ging naar Lisa de Busser en Jurgen Mulder met 74 slagen.

De prijzen werden gesponsord door accountancy Flynth. De stichting Handicart had voor de teams die een mulligan kochten een golfballetje als cadeau. Na de wedstrijd werd nog een drietal prijzen verloot die door de Stichting Handicart beschikbaar waren gesteld. Wedstrijdwinnaars Elma en Arnoud Fontein mogen de club op de regiofinale vertegenwoordigen.