In Golfclub

DOOR HANS DE JONGH

De Dames senioren hebben hun deelname aan de NGF-voorjaarscompetitie afgesloten met een winnende finalewedstrijd. Ze zijn dik tevreden over het verloop van en hun derde plaats in de competitie en verheugen zich er nu al op om in dezelfde formatie volgend jaar weer van de partij te kunnen zijn.

Helena Rutgers, teamcaptain Yvonne van Someren, Sigrid de Vries, Irma Solleveld, Natasja Hoegee, Anna Roos en Ching Man (niet op de foto) speelden hun laatste wedstrijd in het Utrechtse Hoogland tegen hekkensluiter Amsterdam Old Course. Ze wonnen die, inclusief vier matchpunten, met 17-5. De dames zetten zich als een stevige middenmotor weg met vier punten uit vier gespeelde wedstrijden.

“Wij hebben een ontzettend leuk, gezellig competitieseizoen achter de rug. De sfeer en onderlinge sportiviteit was ronduit geweldig”, blikt de captain terug op de afgelopen periode. Ze wijst er bovendien op dat de teamleden dit jaar voor het eerst samen competitie speelden. Tegenstanders waren behalve Amsterdam Old Course en Hoogland ook Anderstein en Zeewolde.

De Heren senioren, met teamcaptain Feike Greidanus, vervulden vandaag de rol van gastheer en spelen vrijdag 17 mei hun laatste competitiewedstrijd. Ze ontmoeten dan koploper Heidemeer. Deze wedstrijd werd eerder gecanceld door hevige regenval. De heren maken weinig kans om in de derde klasse te blijven omdat twee teams naar de vierde klasse degraderen.