In Golfclub
DOOR HANS DE JONGH | FOTO WEBSITE SHORTGOLFBAAN

De seniorencommissie organiseert voor de tweede keer een wedstrijd op de shortgolfbaan in Swifterbant. Drie jaar geleden werd daar ook een seniorenwedstrijd gespeeld. Dat gebeurde toen in het kader van een groepstraining. Sindsdien wordt de commissie regelmatig geconfronteerd met de vraag wanneer er weer een wedstrijd op de par-3 baan wordt gehouden.

De seniorenwedstrijd op de shortgolfbaan wordt donderdag 12 augustus gespeeld. In de ochtenduren wordt de eerste lus gelopen; ’s middags de tweede. Er is een gemeenschappelijke lunch en na de prijsuitreiking is er een gezellig borreluurtje. Er zijn prijzen voor de nummers 1, 2 en 3. De winnaar ontvangt bovendien een speciaal vervaardigde trofee.

De wedstrijd wordt Strokeplay gespeeld en gaat met een shotgun van start. Er komt uitsluitend een netto uitslag. De eerste editie werd gewonnen door Peter Kell. Die eindigde met 54 slagen. Bert van Wilgenburg werd tweede met 57 slagen en Margreet de Jongh derde met 58 slagen. Opvallend was dat het merendeel van de deelnemers met 59 slagen van de baan kwam.

Inschrijven kan op de gebruikelijke manier in de wedstrijdkalender onder de speeldatum van 12 augustus. De kosten voor deelname bedragen €40 per persoon. Dat is inclusief de greenfee en de lunch. De lunch bestaat uit huisgemaakte soep, broodjes, kroket, ham, kaas en melk of karnemelk. Een kopje koffie of thee bij de ontvangst is eveneens inbegrepen.