In Golfclub

De winnende dames van de golfclub Emmeloord.

TEKST EN FOTO HANS DE JONGH

Met groot gemak heeft Emmeloord de Polderbokaal bij de dames gewonnen. De Golfresidentie, die een thuiswedstrijd speelde, kwam niet verder dan een voorlaatste plaats. Er deden vijf clubs aan mee. Behalve Emmeloord en de Golfresidentie waren dat de Openbare Golfclub Dronten en de golfclubs van Almeerderhout en Dorhout Mees. Dorhout Mees slaagde er niet in om een compleet team in te brengen.

De Fourball Betterball wedstrijd, die met een shotgun was gestart, leverde de dames uit de Noordoostpolder maar liefst 228 punten op. De Emmeloorders wisten de Polderbokaal al drie keer eerder te winnen. De dames van Almeerderhout bezetten met 219 punten een riante tweede plaats in het eindklassement. De Openbare Golfclub Dronten troefde de Golfresidentie met één punt verschil de derde plek af, 203 om 202.

Een van de deelneemsters van het winnende Emmeloord slaagde erin een score van 53 Stablefordpunten neer te zetten. Voor zover bekend is dat niet eerder gebeurd op de baan van de Golfresidentie. Opvallend is dat de afgelopen maanden meer spelers met ongekend hoge cijfers binnen kwamen. Bij de recent gehouden regiofinale van de Old Grand Dad organisatie werd met 49 punten tot nu toe de hoogste score genoteerd.

De Polderbokaal bij de dames is een onderlinge competitie van vooral de commissieleden van de diverse clubs in Flevoland. Daarnaast hebben de commissies het recht om hun team te completeren met speelsters naar eigen keuze. Daardoor verschenen 52 dames op de tee voor een vooral gezellige Fourball Betterball wedstrijd. Marijke Prins werd door wedstrijdvoorzitter Cocky de Broekert gecomplimenteerd voor haar inbreng in de organisatie.