In Golfclub

Bas Wierda (m) werd in 2020 de laatste clubkampioen Strokeplay. Jon Douma (l) werd in dat jaar tweede en Jurgen Mulder (r) derde.

TEKST EN ARCHIEFFOTO HANS DE JONGH

Het clubkampioenschap Strokeplay dat voor 21 en 22 augustus op de kalender staat, belooft op voorhand een spannende aangelegenheid te worden. De weekeindecommissie hoopt wel, dat zich nog meer deelnemers inschrijven. In dat verband gaat vooral de aandacht uit naar de dames.

Iris Bakker-Wierda won het clubkampioenschap bij de dames in 2018 voor het laatst. De twee daaropvolgende jaren moest het kampioenschap worden gecanceld bij gebrek aan voldoende belangstelling.

Bij de heren werd vorig jaar nog om de titel gestreden. Na een zinderend slot werd die voor de ogen van titelkandidaat Jurgen Mulder weggekaapt door Bas Wierda. In het zicht van de haven sneuvelde Jurgen nadat hij een riante voorsprong op de holes 16 en 17 zag verdampen door twee dubbele boogies. Nieuwkomer Jon Douma bleek de lachende derde. In een sudden death met Jurgen werd hij indrukwekkend tweede.

Het clubkampioenschap Strokeplay wordt, verdeeld over twee wedstrijddagen, over 72 holes gespeeld. Evenals op de eerste dag zijn er ook op de slotdag twee wedstrijden. Beide dagen wordt om 8.00 uur afgeslagen. Individueel aan een wedstrijdronde deelnemen is mogelijk, als er plek over is. Alleen zij die aan alle wedstrijden in dit weekend deelnemen dingen evenwel mee naar de titel clubkampioen Strokeplay.