In Golfclub

TEKST EN FOTO HANS DE JONGH

Janny Huiberts heeft met een hole in one extra kleur gegeven aan de donderdag gespeelde jaarlijkse seniorenwedstrijd op de shortgolfbaan in Swifterbant. Dat gebeurde op hole 6; daarna sloeg ze op holes 7 en 16 nog twee birdies. Ze werd ook uitgeroepen tot winnaar van de Strokeplay wedstrijd met 56 netto slagen.

Het was dringen geblazen aan de kop van het peloton. Met slechts één netto slag meer legde Rudy Vermeer beslag op een fraaie tweede plaats. Bob Pasman was met 59 netto slagen goed voor de derde plaats in het klassement. Annely Theunissen werd vierde met 60 slagen en Ben Pelt vijfde met 61 slagen.

De senioren hebben er in de loop der jaren een traditie van gemaakt om op de shortgolfbaan aan de Rivierduinweg een vriendschappelijke wedstrijd te spelen die na de eerste lus wordt onderbroken voor een gezellige lunch. In de middaguren worden dan de tweede negen gespeeld gevolgd door een borrel en de prijsuitreiking.

Janny Huiberts kreeg uit handen van wedstrijdleider Arjen van der Meij voor haar hole in one een doosje golfballetjes met het logo van de shortgolfclub Swifterbant er op. De eerste plaats in de wedstrijd werd beloond met een bijzonder fraaie trofee; voor de tweede en derde plaats waren er respectievelijk twee en een fles wijn.