In Golfclub
DOOR HANS DE JONGH

Onze golfclub gaat wedstrijdspelers weren die niet over een Golf Service Nummer (GSN) beschikken. Daartoe heeft de wedstrijdcommissie besloten. Een GSN is een unieke cijfercombinatie die begint met de letters NL waar alle persoonlijke data in opgeslagen is. Het nummer is gekoppeld aan het lidmaatschap van de NGF.

Leden van een Nederlandse golfclub beschikken automatisch over een Golf Service Nummer. Het probleem doet zich vooral voor bij invitees en greenfee-spelers die geen lidmaatschap hebben. Zij beschikken niet over een controleerbare handicap hetgeen als lastig wordt ervaren bij wedstrijden. Bovendien kunnen zij niet terugvallen op de verzekeringsfaciliteiten van de NGF.

Het probleem van de niet-identificeerbare golfer bij zowel qualifying als non-qualifying wedstrijden speelt al langer. Omdat deze groep spelers ook de database ernstig vervuilt, heeft de wedstrijdcommissie besloten hen niet langer te faciliteren. Het bestuur van de golfclub heeft laten weten de mening van de commissie te delen.