In Golfclub

DOOR HANS DE JONGH

De baan van de Golfresidentie leek zondag even het centrum van de voorjaarscompetitie van de NGF. Maar liefst acht teams kwamen er in actie. Het betekende niet alleen drukte in de baan, ook De Vier Seizoenen kon een goeie dag noteren. 

Twee eigen teams speelden competitie. Een derde team had in Zwolle een vriendschappelijke ontmoeting met Sint Nyk. Dronten Heren 1 met Bas Maatman als captain speelde in Gaasterland tegen Hattem 1. Die wedstrijd werd met 13-9 gewonnen vooral dankzij de 11 punten die uit de singles werden gehaald.

Het team staat nu op een veilige derde plek in Poule 228. Dat geldt in mindere mate voor het damesteam dat moeite had met Nunspeet. Lisa de Busser en Francis Balk waren de enigen die zowel bij de singles als de Greensomes wisten te scoren. De dames staan voorlopig op de laatste plaats op de ranglijst.

Op onze eigen baan speelde De Groene Ster tegen Heidemeer (12-10), Emmeloord tegen Gaasterland (13-9), De Koepel had er Havelte als tegenstander (5-13) en het herenteam uit Nunspeet moest er in Almeerderhout zijn meerdere erkennen. Het werd 7-11.