In Golfclub

DOOR HANS DE JONGH

Slagregens, een gure stormachtige wind, te lage temperaturen en te weinig zon. Firmseats Mixed Friday is het zoveel beter gewend dan het weer dat het vrijdag tijdens zijn eerste wedstrijd van dit jaar kreeg voorgeschoteld. De weergoden, die gewoonlijk de beste intenties hebben met de Mixed-wedstrijden, lieten het dit keer gevoelig afweten.

Voor deze wedstrijd over de tweede lus van de GRD en de negen holes van de OGD bestond grote belangstelling. Die temperde naarmate de week vorderde en het ronduit slechte weer zijn sporen trok. Het was lang onzeker of de wedstrijd wel door zou gaan. Uiteindelijk gingen zo’n vijftig dames en heren met een shotgun van start, veel minder dan de bijna tachtig die zich oorspronkelijk hadden aangemeld.

Voor het eerst in de dertien jaar van het bestaan van Mixed Friday werd het door Mitra’s Drankenhandel gesponsorde befaamde Drontens Drupje noodgedwongen vanuit een schuilhut aan de deelnemers aangeboden. Buggy’s en dus ook die van de wedstrijdleiding met het immer spraakmakende bittertje en een hartig hapje aan boord, moesten vanwege de kwetsbaarheid van de baan thuis blijven.

Bij de prijsuitreiking refereerde Herman van Someren namens de organiserende wedstrijdcommissie er ook aan dat de wedstrijd gewoonlijk onder een beter gesternte werd gespeeld. Niettemin was er voor de deelnemers die ’s morgens bij de start door de sponsor op koffie met gebak werden getrakteerd een warm onthaal in De Vier Seizoenen waar tientallen deelnemers konden genieten van een buffet.

De wedstrijd werd traditiegetrouw ook nu weer Texas Scramble gespeeld en met 63 netto slagen gewonnen door Natasja Hoegee, Robin van Schaik, Corné Dirven en Arthur van Wijk. De prijs voor de best gespeelde challenge die gehouden werd op de drivingrange werd gewonnen door het team Sigrid de Vries, Peter Blom, Bauke Barnas en Gerard Vercauteren.