In Golfclub

DOOR HANS DE JONGH

De senior dames hebben donderdag met veel overtuiging Zeewolde 4 op de knieën gekregen. Door een winst van maar liefst 17-5 staat het team van captain Yvonne van Someren nu op een gemakkelijke derde plek op de ranglijst van Poule M54 na Hoogland en Anderstein.

De dames pakten 9 punten uit de singles, kregen daar twee extra matchpunten bij en zetten ook de Greensomes naar hun hand. Daar werden vier punten gescoord. Ook de twee bonuspunten gingen naar Dronten waardoor de wel heel riante eindstand van 17-5 op de borden kwam.

De wedstrijd werd gespeeld op een zeer natte baan van de Amsterdam Old Course tegen het decor van de Amsterdam Arena. De constante passage van treinen kon de dames van de Golfresidentie niet van de wijs brengen. Zij bleven bij de les en speelden zich met kennelijk gemak naar een schitterende overwinning.

Na afloop genoten de dames van een gezellig diner met wijn die was uitgezocht door de meespelende vinoloog uit Zeewolde. Dronten speelt 2 mei pas haar volgende competitiewedstrijd. Volgende week vervult zij de rol van gastvrouw.

Heren senioren

De heren senioren die vorige week nog zo’n indrukwekkende overwinning boekten en Emmeloord met 20-2 de les lazen, bleven vrijdag in Emmeloord steken tegen Zeewolde. Met een schamele oogst van slechts drie punten die onder barbaarse weersomstandigheden werd binnengehaald ging Dronten roemloos ten onder, terwijl de verwachtingen juist hoog gespannen waren.