In Golfclub
DOOR HANS DE JONGH

Botte pech voor de seniorenteams in de staart van de voorjaarscompetitie van de NGF. Het team van Feike Greidanus dat vandaag tegen Heidemeer zou spelen kwam niet in actie. De baan in Zeewolde waar Dronten de koploper zou treffen ging dicht vanwege extreme hoeveelheden hemelwater. De wedstrijd kon duidelijk maken of Dronten wel of niet degradeert. Ook de dames senioren ondervonden tegenslag.

Vier herenteams uit Poule 24 – Heidemeer, Salland, Emmeloord en Dronten – zouden elkaar vandaag in Zeewolde treffen om uit te maken welke twee automatisch degraderen naar de vierde klas. Dronten staat op de vierde plaats met een geringe kans om nog een plekje te stijgen. Van Heidemeer is het zeker dat dit team promoveert naar de tweede klasse. Het is nog onduidelijk of en zo ja waar de afgelaste wedstrijden alsnog worden gespeeld.

Ook pech voor de dames van captain Yvonne van Someren die als middenmoter de competitie willen verlaten. De wedstrijd tegen koploper Hoogland werd met 3-19 verloren. Eén partij moest wegens ziekte worden gestaakt; een andere partij kon niet worden uitgespeeld vanwege onweer. Volgende week treft Dronten Old Course Amsterdam; de uitkomst van het treffen tussen Zeewolde en Anderstein is echter meer bepalend voor de uiteindelijke positie van Dronten.