In Golfclub

Guido Oomkens (foto boven) ontvangt uit handen van voorzitter Jan Haasnoot de wisselbeker en een trofee. Foto’s onder van links naar rechts: Mark leest de green van hole 18, Guido feliciteert Mark omdat de stand weer in evenwicht is en de beide finalisten op de green van hole 19.

  

TEKST EN FOTO’S HANS DE JONGH

Guido Oomkens (hcp 5.1), sinds zeven weken (weer) lid van onze golfclub, heeft zijn eerste clubkampioenschap op zak. In een enerverende wedstrijd wist hij Mark Visch (6.2), die vier keer eerder matchplay clubkampioen werd, een illusie armer te maken. Hole 19 bleek voor Mark een brug te ver. Door de regen verloor hij in de play off grip op zijn clubs. Na een kansloze chip gooide Mark de handdoek in de ring en feliciteerde hij z’n opponent.

De regen was in de finalewedstrijd al eerder spelbreker geweest. Op het verloop van de wedstrijd had dat toen niet of nauwelijks invloed. In de eerste lus moest Mark weliswaar terrein prijsgeven, maar hij vocht zich knap terug in de wedstrijd en speelde een spannende, gelijkopgaande partij. Met vier titelvermeldingen op het tableau – Mark werd kampioen in 2011, 2013, 2014 en 2019 – was hij de man met de meeste ervaring.

Voor Guido Oomkens echter was het clubkampioenschap niet nieuw. Ruim tien jaar geleden had de huidige golf director van de OGD even mogen proeven van de geneugten van een clubkampioenschap. Verder dan een tweede plaats was hij nooit gekomen. Nu hij geen pro status meer heeft en opnieuw op de Golfresidentie woont was dat, vond hij, een mooie gelegenheid om de klus alsnog te klaren. Hij bedankte Mark daarom ook nadrukkelijk voor de mooie partij die ze samen hadden gespeeld.

Het clubkampioenschap telde dit jaar slechts zestien deelnemers. Te weinig vond voorzitter Jan Haasnoot. Hij weet dat ook aan de vakantieperiode. Hij betreurde het dat het dameskampioenschap opnieuw geen doorgang kon vinden vanwege een gebrek aan belangstelling. Een tevreden mens was in elk geval wel Sander van Rijn. Dankzij een besluit van de algemene ledenvergadering was hij de eerste die met een clubkampioenschap mee kon spelen met gebruikmaking van een handicart.