In Golfclub

De winnaars van het clubkampioenschap Strokeplay bij de senioren met van links naar rechts Sigrid de Vries, Annely Theunissen, Natasja Hoegee, Rudy Vermeer, Andries Visser en Jeroen Schmeits.

TEKST EN FOTO HANS DE JONGH

Rudy Vermeer en Natasja Hoegee zijn de nieuwe clubkampioenen Strokeplay bij de senioren geworden. Bij de heren werd de winnaar op de hielen gezeten door Jeroen Schmeits die met één slag verschil genoegen moest nemen met de tweede plaats; bij de dames was het zilver voor Annely Theunissen. De derde plek bij de heren was voor Andries Visser; het brons bij de dames ging naar Sigrid de Vries.

Het clubkampioenschap Strokeplay bij de senioren werd over twee ronden van elk 18 holes gespeeld. Jeroen Schmeits ging bij de heren na de eerste ronde stevig aan de leiding met 84 slagen maar de 94 slagen die hij in de tweede ronde nodig had, deden hem de das om waardoor hij de titel aan Rudy Vermeer moest laten. Rudy speelde een sterke tweede ronde (89/88) waardoor hij met 177 slagen totaal de winnende score neerzette.

Bij de dames wist Natasja Hoegee beslag te leggen op de kampioenstitel door zowel de eerste als de tweede ronde met de beste cijfers (89/92) het clubhuis binnen te komen. De 181 slagen waren ruimschoots voldoende om Annely Theunissen (92/94) van zich af te schudden. Met 98 slagen uit de eerste en een gelijk aantal uit de tweede wedstrijd ging de derde prijs naar Sigrid de Vries die op haar beurt Janny Huiberts met 199 slagen totaal (101/98) voor wist te blijven.

Namens het bestuur werden bekers en prijzen uitgereikt door voorzitter Herman van Someren van de wedstrijdcommissie die het over een “mooi en spannend” seniorenkampioenschap had met een verrassend aantal deelnemers. Herman waagde te veronderstellen dat er volgend jaar een dubbel clubkampioenschap Strokeplay voor senioren komt; behalve voor de 18 holers ook voor de 9 holers, hetgeen de voorzitter van de seniorencommissie bevestigde.