In Golfclub

DOOR HANS DE JONGH

In het hospice van Dronten is donderdagavond op 77-jarige leeftijd Willem Woldhek overleden. Willem, die aan de Ansjovisweg naast de Golfresidentie woonde, was al enige tijd ziek. Hij leed ook aan Parkinson. Zijn toestand verslechterde vorige week dramatisch. Aanvankelijk werd hij nog opgenomen in het ziekenhuis.

Willem Woldhek speelde een doorslaggevende rol bij de totstandkoming van de Golfresidentie. Hij verkocht zijn landbouwgrond aan de Limburgse projectontwikkelaar Schellings Berg Aannemingsmaatschappij die er de residentie vestigde. Met dat toenmalige SBA, het latere Mourik BV, bouwde hij een vertrouwensrelatie op waardoor hij ook uitvoerder werd van, zoals het gemeentebestuur van Dronten dat destijds omschreef ‘een hoogwaardige, geïntegreerde woon- en golfaccommodatie’.

Willem werd, nadat het project was voltooid, de eerste hoofdgreenkeeper van de Golfresidentie. Bovendien ontwikkelde hij zich tot een verwoed golfer die in 2008 zelfs de seniorencompetitie wist te winnen en in 2011 een hole in one sloeg. In 2016, na 18 jaar lidmaatschap van de golfclub stopte Willem, die als een amaibele en innemende man werd ervaren, met golfen.