In Golfclub

TEKST EN FOTO’S HANS DE JONGH

Een zeldzame gebeurtenis tijdens de tweede Mitra Maandbekerwedstrijd van dit jaar: er werden twee eagles geslagen. Arnoud Fontein sloeg er een op hole 9 en Mark Visch verraste op hole 14 met twee slagen onder par. Arnoud kreeg daar tijdens de prijsuitreiking een speciale trofee voor uitgereikt door een al even vrolijke wedstrijdleider Ruud Mutters; Mark Visch liep de prijs mis omdat hij eerder moest vertrekken.

Aan de Mitra Maandbekerwedstrijden zijn de titels Golfster en Golfer van de Maand verbonden. Elma Fontein werd Golfster van de Maand bij de hogere handicappers met maar liefst 40 Stablefordpunten. Peter Blom deed daar niet voor onder bij de lagere handicappers. Ook hij had een score van 40 punten en werd Golfer van de Maand. De twee stonden in september vorig jaar ook al samen op het podium om gehuldigd te worden als Golfster en Golfer van de Maand.

Er werden hoge scores genoteerd. De afgelopen dagen passeerden meer wedstrijden waarin hoge scores vielen. Bij de senioren won Natasja Hoegee afgelopen donderdag met maar liefst 44 Stablefordpunten. Volgens menig speler heeft dat alles te maken met de kwaliteit van de baan. “Die begint zich”, zeggen ze, “duidelijk te herstellen van de periode waarin veel regen naar beneden kwam”. Ook het aantal deelnemers aan de wedstrijd viel op: welgeteld 51, zo’n 20 meer dan de eerste editie van de Maandbeker.