In Golfclub

Het heren seniorenteam zoals zich dat vorige week liet fotograferen in de tuin van De Vier Seizoenen. Van links naar rechts George Gerritsen, Marco Oussoren, captain Feike Greidanus, Kees Westland, Ad Veringa en Jelle van der Veen. Op de foto ontbreken reservespelers Piet van der Sar en Eric Hogenbirk.

DOOR HANS DE JONGH

Het senioren herenteam met captain Feike Greidanus heeft in zijn laatste competitiewedstrijd het hoofd moeten buigen voor koploper Heidemeer waardoor het degradeert naar de vierde klasse. Het zag er heel even naar uit dat Feike’s mannen op miraculeuze wijze aan die teleurstelling wisten te ontkomen toen een van de teams uit Poule P24 vorige week onverwacht een escape bood maar de werkelijkheid van vandaag bleek voor Dronten weerbarstiger dan de veronderstelling van gisteren.

Daarmee spatte de droom van de senioren uiteen. De eerste van de vier te spelen wedstrijden in de nieuwe afdeling schreef Dronten bijkans geschiedenis door met 20-2 te winnen van Emmeloord. Vol spanning werd daarom uitgezien naar wedstrijd nummer twee tegen Zeewolde maar die verliep desastreus voor de Drontenaren. Met een eindstand van 19-3 was vervolgens alle hoop gericht op de derde wedstrijd, nu tegen de Sallandsche. Ook hier ging het mis. Met 17-5 op de teller wist Dronten dat het degradatiespook onafwendbaar was.

Het bijzondere in deze poule was dat niet alleen het laatste team degradeert, maar ook het voorlaatste en juist die plaats werd door Dronten bezet. Toch gloorde er vorige week plotseling een sprankje hoop om te ontsnappen aan terugzetting naar de vierde klas omdat de Sallandsche niet won maar gelijk speelde tegen Zeewolde. Voorwaarde voor Dronten om ook volgend jaar derde klasse te kunnen spelen was om zelf met groene cijfers uit de strijd te komen. Dat gebeurde niet. Het werd 7-15 inclusief twee matchpunten bij de Greensomes.