In Clubhuis, Golfclub

 

TEKST HANS DE JONGH

Golfclub en Vereniging van Eigenaren van de Golfresidentie zijn samen een actie gestart om meer buitenleden te werven nadat eerder door de ledenvergaderingen van beide verenigingen werd besloten om het vaste lidmaatschapstarief voor buitenleden met een paar honderd euro te verlagen. In zowel de Stentor als de Flevopost verschijnen deze week onder het motto ‘Golfen was nog nooit zo voordelig!’ advertenties waarin op de nieuwe, aanzienlijk lagere tarieven wordt gewezen.

Tijdens de algemene ledenvergadering van de golfclub die afgelopen donderdag werd gehouden, werden de leden hartstochtelijk opgeroepen om zelf ook actief op zoek te gaan naar nieuwe leden. Daarbij werd één lid in het zonnetje gezet die erin was geslaagd om binnen zijn vriendenkring maar liefst vijf nieuwe leden te werven.

De kosten van het lidmaatschap voor niet-bewoners van de Golfresidentie dalen met zo’n € 200 naar € 695 all-in. Opvallend is, dat er naast de substantiële verlaging van het buitenlidmaatschap voor 18 holes, ook een lidmaatschapstarief voor 9 holes komt. De prijs daarvan is vastgesteld op € 455 per jaar. Bovendien komt er een ongelimiteerd gecombineerd lidmaatschap met de Openbare Golfclub Dronten (OGD).

Nieuw is ook een proeflidmaatschap van drie maanden voor € 250, een jeugdlidmaatschap t/m 18 jaar voor € 175, een jeugdlidmaatschap voor 19 tot en met 25-jarigen van € 225, een jong-senioren lidmaatschap voor 26 tot en met 30-jarigen voor € 375 en een businesslidmaatschap voor € 1295 voor 18 holes en van € 795 voor 9 holes. Een gecombineerd lidmaatschap met de OGD gaat € 995 kosten. Met die lidmaatschapsvorm kan op beide banen worden gespeeld.

De besturen van zowel de Vereniging van Eigenaren als de golfclub wijzen erop, dat de golfsport de afgelopen jaren behoorlijk onder druk heeft gestaan. Door de prijzen voor buitenleden aan te passen aan de gewijzigde omstandigheden verwacht men dat het weer aantrekkelijk is om lid te worden. Voor een compleet overzicht van de tarieven en de eraan verbonden voorwaarden alsmede de prijzen voor greenfeespelers zie deze pagina.