In Golfclub

 

 

Lisa de Busser wint Greensome kampioenschap voor tweede keer

TEKST EN FOTO’S HANS DE JONGH

Jurgen Mulder en Danny de Busser zijn voor de zesde keer clubkampioen Greensome geworden. De titel ging bij de dames voor de tweede keer naar Lisa de Busser. In 2021 haalde zij de titel binnen samen met Laura Akkerman. De kersverse kampioenen plaatsten zich na de eerste ronde al gelijk op kop van het klassement.

De heren wonnen het kampioenschap met een bruto puntentotaal van 159 (80/79). Arjan Flierman en John Douma werden tweede met 163 slagen (82/81) en Marcel Vonk en Klaas Dekker derde met 167 slagen (85/82). Bij de dames werden Lisa de Busser en Francis Balk eerste met 198 slagen (100/98), Mariëlle Geraets en Do Veltman tweede met 208 slagen (101/107) en Janny Huiberts en Sigrid de Vries derde met eveneens 208 slagen (104/104).

De uitslag kwam niet als een verrassing, liet golfclubvoorzitter Jan Haasnoot weten, die de winnende teams feliciteerde en hen de wisselbeker, een fraaie trofee en een kleurige bos bloemen aanbood. De kampioenen zeiden wel blij maar niet echt tevreden te zijn. Niet alles liep zoals ze gehoopt hadden.

Danny de Busser en Jurgen Mulder liepen nagenoeg parallel aan Arjan Flierman en Jon Douma, totdat Danny zijn bal op 10 in het water sloeg. Arjan Flierman toonde zich hier solidair aan zijn concurrent en flightgenoot en sloeg zijn bal eveneens in het water. “Daarna kwamen ze er niet meer aan te pas”, vertelde Danny bij de prijsuitreiking.