In Golfclub

De weekeindcommissie heeft voor komende zondag een teamwedstrijd georganiseerd met een speelse Scramble variant waarvoor nog tot vrijdagavond 18.00 uur kan worden ingeschreven. Het is de bedoeling om als team van twee personen in te schrijven voor een flight van vier man.

De wedstrijd werd ook vorig jaar gespeeld. Het succes ervan inspireerde de weekeindcommissie om de wedstrijd voor dit jaar opnieuw op de kalender te zetten. Bij de gekozen variant – de spelvorm is Greensome Stableford – moeten de beide spelers op elke hole met hun eigen bal afslaan.

Op een par 3 wordt na de eerste slag al gekozen met welke bal om beurten verder wordt gespeeld. Op een par 4 doen beide spelers twee slagen voordat die keuze moet worden gemaakt en op een par 5 worden drie slagen met de eigen bal gemaakt voordat de favoriete bal wordt gekozen.

Fout gemaakte slagen moeten worden hersteld door de bal in de juiste volgorde te spelen zo dicht mogelijk bij de plek waar voor het eerst in de verkeerde volgorde werd gespeeld. Voor liefhebbers van golfspelletjes vormt deze speelse variant de ultieme uitdaging om mee te doen.