In Golfclub
DOOR HANS DE JONGH

De golfbaan op het Flevo Golf Resort in Lelystad gaat met ingang van het nieuwe jaar weer open. Eigenaar Unigolf heeft aan de golfclub laten weten dat er negen holes beschikbaar komen. Vanwege een langdurig conflict met de gemeente Lelystad werd de baan anderhalf jaar geleden gesloten. Veel leden weken uit naar elders; vooral de Golfresidentie Dronten noteerde daardoor veel nieuwe leden.

Het conflict tussen eigenaar Unigolf en de gemeente Lelystad draaide om de bouw van woningen op de helft van de golfbaan. Op die manier wilde Unigolf de baan weer rendabel maken. Burgemeester en wethouders wezen die plannen tot drie keer toe af waarop Unigolf besloot de hele golfbaan te sluiten. De ontwikkelaar hoopt nu dat de gemeente met het nieuw ingediende plan wel instemt en heeft in afwachting daarvan met de golfclub afgesproken dat die weer van 9 holes gebruik mogen maken.

Op de website van Omroep Flevoland zegt golfclubvoorzitter Wil van Meer heel erg blij te zijn met de nieuwe situatie. “Dit is fantastisch nieuws voor ons. Er is nog wel wat achterstallig onderhoud te plegen maar daar gaat de klusploeg mee aan de slag”. De voorzitter heeft er alle vertrouwen in dat op nieuwjaarsdag weer een balletje kan worden geslagen. De club heeft daarvoor een bruikleenovereenkomst van Unigolf gekregen voor één jaar in de verwachting dat het conflict met de gemeente dan wordt opgelost.