In Golfclub

Er zijn zeven aanpassingen gedaan na de begin deze week uitgevoerde jaarlijkse revisie van de handicaps. Andere jaren waren dat er veel meer. De regel- en handicapcommissie heeft de betrokken spelers daarvan op de hoogte gebracht. Eén speler kreeg er drie slagen bij, drie twee en drie één slag. Om de handicap te ‘wegen’ wordt gebruik gemaakt van de ingeleverde scorekaarten. In een aantal gevallen werden die van 2017 ook meegewogen. Bij 84 leden was een revisie niet van toepassing; bij de overige bleek de hcp in overeenstemming met de gespeelde waarden.

Overeenstemming over aankoop voormalige golfshop

Mike Woltering en de Vereniging van Eigenaren van de Golfresidentie zijn het eens geworden over de voorwaarden voor de aankoop van de ruimte in het clubhuis waar GolfXchange zijn shop had gevestigd. Nadat de ALV van de VvE eerder het bestuur machtigde om tot aankoop over te gaan, werd dinsdag het koopcontract getekend. Eind deze maand wordt de VvE definitief eigenaar als de akte bij de notaris passeert. Welke bestemming de ruimte krijgt is nog onbekend. Daar wordt later over beslist. Dat meldt de website van de VvE.

Uitleg nieuwe spelregels tijdens speciale info-avonden

De Regel- & handicapcommissie organiseert op dinsdag 29 januari en dinsdag 12 februari informatiebijeenkomsten waarin de nieuwe golfregels worden toegelicht. Om zicht te hebben op het aantal bezoekers wordt belangstellenden gevraagd zich daarvoor aan te melden via de wedstrijdkalender op de website. Op beide data in 2019 is hiervoor een ‘wedstrijd’ aangemaakt. De informatiebijeenkomsten zijn opengesteld voor zowel leden van de Golfresidentie als voor de leden van de Openbare Golfclub Dronten.

Golf- en bridgedag bij Dorhout Mees in Biddinghuizen

Golfers die ook bridgen en lid zijn van de Golfresidentie zijn door de golfclubs van Dorhout Mees in Biddinghuizen en Harderwold in Zeewolde uitgenodigd voor een golf- en bridgedag. Die wordt zaterdag 26 januari gehouden bij Dorhout Mees. Om 9 uur is er een ontvangst met koffie en/of thee, waarna om half 10 een golfwedstrijd over negen holes start. Na de lunch begint om één uur de bridge-drive. Uitslag en prijsuitreiking zijn om 16.00 uur. Kosten: €30. Aanmelden (met vermelding van de hcp) kan per mail bij Wiebe van der Velde of bij Aart Klok