In DAG, VvE

De dames van de Groep Sociaal met van links naar rechts Marianne van Maarschalkerweerd, Geja van Jaarsveld, de vertrekkende Ineke Essing met bloemen, haar opvolgster Els van den Wijngaart, Amy van Egmond en Trudy Boersma. Ruchama Mast, ook lid van de groep, ontbreekt op de foto.

De Groep Sociaal heeft vanmorgen tijdens haar wekelijkse bijeenkomst in het clubhuis afscheid genomen van Ineke Essing. Ineke is een van de initiatiefnemers van deze groep die er de afgelopen jaren in is geslaagd om het sociale gezicht van de Golfresidentie een flinke impuls te geven.

Uit handen van Geja van Jaarsveld kreeg zij namens de achterblijvers een kleurrijke bos bloemen aangeboden. Er waren ook lovende woorden voor de vele activiteiten die zij mede op poten zette. Haar vertrek houdt verband met de verhuisplannen van de familie naar Winschoten. Echtgenoot Jan Essing, die commissaris algemene zaken bij de Vereniging van Eigenaren was, heeft al eerder afscheid genomen.

De Groep Sociaal werd, mede op initiatief van Ineke Essing, ruim drie jaar geleden opgericht om buurtbewoners met elkaar in contact te brengen. Daartoe werd in eerste instantie gestart met de zeer succesvolle langetafelmaaltijden; later werd het programma aanzienlijk uitgebreid met een scala aan activiteiten, waar het gezelligheids- en sociale element als een rode draad door heen loopt.

De plaats van Ineke in de Groep Sociaal wordt ingenomen door Els van den Wijngaart.

Klik hier om kennis te nemen van het omvangrijke programma dat de Groep Sociaal voor 2019 op stapel heeft staan.