In Golfclub

     

     

TEKST EN FOTO’S HANS DE JONGH

Yvonne van Someren en Eric van der Velden zijn clubkampioen Strokeplay bij de senioren geworden. Voor Yvonne van Someren kwam de kampioenstitel niet als een verrassing. Eric van der Velden daarentegen moest in de tweede wedstrijdronde twee belagers van zich afschudden om het kampioenschap binnen te kunnen halen.

Hoewel de titel voor Yvonne voor het oprapen leek, verloor ze na de turn veel terrein maar desondanks kwam ze niet in de problemen. Met 163 slagen (77/86) werd zij overtuigd eerste. Met 16 slagen meer ging de tweede plek bij de dames naar Annely Theunissen (87/92) en passeerde Janny Huiberts (92/92) die aanvankelijk vierde stond verrassend Natasja Hoegee (86/102).

Ook bij de heren werd er stuivertje gewisseld door een sterk spelende Eric van der Velden die als enige in de tweede speelronde minder slagen nodig had (86/84) dan in de eerste ronde. Dat verschil van twee slagen was genoeg om Andries Visser en Peter Blom in de eindrangschikking te passeren. Andries werd met 172 (85/87) slagen tweede en Peter Blom met 174 slagen (85/89) derde.

Bij de prijsuitreiking stond voorzitter Jan Haasnoot nog even stil bij het opmerkelijke succes dat Yvonne van Someren in de eerste ronde boekte. Er waren ook complimenten voor de beide wedstrijdleiders Arjen van der Meij en Arthur Vos van de organiserende seniorencommissie en voor de sponsor van het clubkampioenschap, Christian Voogt van wijn- en drankenspeciaalzaak Mitra Dronten.