In Golfclub

 

TEKST EN FOTO’S HANS DE JONGH

Yvonne van Someren en Arnoud Fontein zijn de nieuwe clubkampioenen Mixed Greensome geworden. Titelverdedigers Lisa de Busser en Jurgen Mulder gingen de eerste van twee ronden van achttien holes nog aan de leiding. Zij moesten daarentegen in de tweede ronde al vrij snel toezien hoe hun flightgenoten de leiding in de wedstrijd overnamen. Aan het clubkampioenschap deden 20 dames en heren mee.

“Niets lukte en alles ging verkeerd”, vatte Jurgen de gebeurtenissen in de tweede ronde kort en bondig samen. Bij winnaars Yvonne en Arnoud liep de tweede wedstrijd op rolletjes ondanks dat het viertal de schuilhut bij hole 15 moest opzoeken om een stevige regenbui en een kortstondig onweer te laten passeren. Voor Yvonne een moment om terug te denken aan 2010 toen zij samen met zoon Rolf eenzelfde clubkampioenschap op haar naam schreef.

Het weer was ook nu weer een onzekere factor in de wedstrijd. Het KNMI had voor de zoveelste keer deze week Code Geel afgegeven in verband met te verwachten onweersbuien maar achteraf bleken de weergoden de club redelijk goed gezind te zijn. Daar deden Natasja Hoegee en partner Robin van Schaik hun voordeel mee. Zij werden in de eindrangschikking niet alleen derde maar scoorden zowel in de eerste als in de tweede ronde ook netto het beste resultaat.