In Golfclub
DOOR HANS DE JONGH

De 27 van Dronten die zaterdag als tweebanen-wedstrijd op de kalender staat, is een golfklassieker met een extra uitdaging. Daardoor is het aantal deelnemers gewoonlijk boven verwachting. De wedstrijd wordt gespeeld op de 18 holes van de Golfresidentie en op de 9 holes van de Openbare Golfclub Dronten, de OGD.

Voor het eerst wordt deze wedstrijd dit jaar op initiatief van Guido Oomkens van de OGD ook opengesteld voor leden van OGD en GRD vanaf 16 jaar. Tot nu toe was de leeftijdsgrens 18 jaar. Enkele jeugdleden hebben zich intussen aangemeld voor deze editie van de 27 van Dronten.

De 27 van Dronten ontstond nadat in 2009 de baan van de OGD in gebruik werd genomen. Bij de holes 15/16 van de Golfresidentie raken beide banen elkaar. Daardoor is het ook mogelijk om moeiteloos een aaneengesloten wedstrijd over 27 holes te organiseren.

Voor golfers die niet aan competitiewedstrijden van de NGF hebben deelgenomen is 27 holes spelen een unieke ervaring. De organiserende wedstrijdcommissie zorgt er bovendien voor dat het in de baan niet aan hapjes en drankjes ontbreekt. Dat is dit jaar mogelijk dankzij een sponsorbijdrage van iemand die anoniem wil blijven.

Wie zich nog niet heeft aangemeld en toch de uitdaging wil aangaan kan zich nog tot donderdag 30 mei 18.00 uur inschrijven. De wedstrijd gaat zaterdag om half elf met een shotgun van start.