In Golfclub

 

DOOR HANS DE JONGH

De schuilhutten in de baan stroomden tijdens de tweede Firmseats Mixed Friday wedstrijd van dit jaar vol toen vooral de regen met bakken naar beneden kwam en ook donder en bliksem het spelen even minder aantrekkelijk maakten. Hoewel de organisatie lang aarzelde of de wedstrijd alsnog moest worden gecanceld was er later in de middag in het clubhuis een warm applaus van de spelers toen de commissie liet weten dat ze niet had willen buigen voor de grillen van het weer.

Het was al voor de derde keer deze week dat weerinstituut KNMI Code Geel afkondigde waarmee de wedstrijd heel even een kopie dreigde te worden van de eerste Mixed Fridaywedstrijd van dit jaar toen slagregens en een stormachtige wind – overigens ook tevergeefs – probeerden als spelbederver op te treden. In minder dan een half uur tijd viel vanmiddag zo’n 10 millimeter neerslag op de baan die nog lang niet bekomen was van de grote hoeveelheden hemelwater van de afgelopen maand.

De wedstrijd liep vanwege alle sores met het weer een vertraging van ruim een half uur op. Toen de zwaarste depressies de Golfresidentie hadden verlaten verscheen tot groot genoegen van de spelers de buggy met het Drontens Drupje in de baan, later gevolgd door – in de stijl van Mixed Friday – nog een hartig hapje. Ook bij hole 1 was er een glas wijn en een snack te bekomen waarmee de challenge die op de puttinggreen werd gespeeld extra aantrekkelijk werd. De uitdaging werd overigens gewonnen door de flight van René Kooi.

Voor de Scramble wedstrijd zelf hadden zich zo’n zestig man aangemeld. De flight met Lisa en Danny de Busser, Kevin Valk en Jurgen Mulder bleek over de beste papieren te beschikken en won met 57 slagen netto. Arno Rook, Ferry Sijtsma, Jeroen ten Tije en Ron de Smit werden met drie slagen meer tweede. Zij werden op de hielen gezeten door Marcel van Heek, Ad Veringa en Bas Wierda die ook met 60 slagen derde werden.

Voorafgaande aan de prijsuitreiking werd afscheid genomen van Gerard Bosman als lid van de Mixed Friday- en de Herencommissie. Gerard trad in 2011 voor het eerst toe tot de Herencommissie; in 2018 werd hij ook lid van de Mixed Fridaycommissie. Hij vond het nu tijd zijn plaats beschikbaar te stellen aan een opvolger. Namens de MF-commissie sprak Hans de Jongh lovende woorden in zijn richting. Hij zei het te waarderen dat iemand zo lang dit werk belangeloos doet en verraste een dankbare Gerard met enkele fraaie flessen wijn.