In Golfclub

Golfclub-secretaris Piet van der Sar en voorzitter seniorencommissie Hans de Jongh hebben tijdens een feestelijke bijeenkomst in een bomvol clubhuis uit handen van wethouder Irene Korting (gezondheidszorg en recreatie) het NGF-schild in ontvangst genomen voor het Committed to Senioren.

Dat gebeurde na afloop van een competitiewedstrijd en in aanwezigheid van een viertal NGF-competitieteams die op de baan van de Openbare Golfclub Dronten een wedstrijd hadden gespeeld. In zijn welkomstwoord aan beide dames zei seniorenvoorman Hans de Jongh geweldig trots te zijn op de certificering.

Hij realiseerde zich dat het bezit van het Committed ook verplichtingen in zich houdt en beloofde op de ingeslagen weg door te gaan om de ambitie en het spelplezier bij de ouderen te vergroten en de sociale binding verder te faciliteren. “Sociaal, fit en gezond zijn en blijven de kernbegrippen van het programma”, zei hij.

Janke van der Werf van de NGF benadrukte dat golfsport vooral leuk moet zijn, maar dat die drie elementen van onmiskenbaar groot belang zijn om de doelstellingen van het Committed te bereiken. Zij wees daarbij op het belang van de gerichte groepstrainingen en de onmisbare medewerking van golffysiotherapeut Hans Driesman.

Wethouder Irene Korting accentueerde het belang van een goed seniorenprogramma voor de gemeente. “Juist binnen ons bestuur voeren we een beleid om eenzaamheid bij ouderen te voorkomen; dit programma van de golfclub sluit daar naadloos bij aan”, feliciteerde zij het bestuur van de golfclub.

Golfclubsecretaris Piet van der Sar roemde in dit verband ook het werk van de Groep Sociaal op de Golfresidentie en bedankte ook de vertrekkende golfprofessional Bastiaan Haasnoot die de afgelopen jaren dankbaar heeft bijgedragen aan de opzet en ontwikkeling van de seniorenprogramma’s.