In Golfclub

Het winnende damesteam met van links naar rechts Ching Man, Marijke Prins, Monique Woltjer, Alma van Wilgenburg, Yvonne van Someren en captain Hilly Knottnerus.

TEKST HANS DE JONGH | FOTO ELLEN VAN HOFF

Met vier overwinningen op rij is Dronten 1 dames senioren 18 holes vandaag officieel kampioen geworden van poule M221 in de tweede klasse. Het damesteam met Hilly Knottnerus als teamcaptain, promoveert daarmee naar de eerste klasse. Ching Man, Marijke Prins, Monique Wolter, Alma van Wilgenburg, Yvonne van Someren en Hilly Knottnerus wonnen alle wedstrijden met klinkende cijfers waardoor vorige week al duidelijk werd dat het kampioenschap vandaag niet meer dan een wassen neus was.

Het team won achtereenvolgens met 20-3 van Harderwold, 19-3 van Havelte, 20-2 van Dorhout Mees en vandaag, tijdens de laatste speeldag van de competitie, met 20-2 van Gaasterland. De wedstrijd tegen Gaasterland was eigenlijk niet meer dan een formaliteit; de uitslag ervan kon weinig meer aan de eindstand veranderen. Dat weerhield de Drontense dames er niet van om er een mooie wedstrijd van te maken; ook het weer speelde daarin een belangrijke rol.

Het was ook een wedstrijd met veel sentiment. De dames van Harderwold die in dezelfde poule speelden als de dames van de Golfresidentie waren verdrietig dat dit hun laatste competitiewedstrijd was. Golfclub en golfbaan van Harderwold houden na enkele tientallen jaren op te bestaan. De eigenaar van de baan gaat er, zoals bekend, zo’n 140.000 zonnepanelen plaatsen.