In Golfclub

Achter clubhuis De Vier Seizoenen wordt het zand overgeladen en klaargemaakt voor transport naar de fairways.

TEKST HANS DE JONGH | FOTO ARIE VAN DER GRAAF

Er is een begin gemaakt met het bezanden van een aantal fairways, nadat vorig jaar ook al een aantal holes van een grote hoeveelheid zand werd voorzien. Doel is om een snellere afvoer te bewerkstelligen van overtollig hemelwater. In totaal gaat het om 150 kuub dat over de holes 1, 2, 3, 8, 9, 15, 16 en 17 wordt uitgestrooid. Ook delen van holes 4, 10 en 12 krijgen nog extra zand.

De enorme hoeveelheid zand is in fasen achter het clubhuis opgeslagen. Het werk waarmee afgelopen dinsdag is begonnen wordt donderdag mogelijk al voltooid. Het plan om gelijktijdig 9 holes te beluchten met vaste pinnen is voorlopig uitgesteld. Oorzaak daarvan is de te droge ondergrond. Voor het beluchten van de fairways wordt nu een nieuwe datum vastgesteld.

De drie gerenoveerde tees van de holes 1, 4 en 5 zijn weer opengesteld. Volgend jaar worden de nog resterende zes afslagplaatsen onder handen genomen. In het voorjaar van 2020 zijn er drie aan de beurt; in een later stadium volgen de overige drie. De Vereniging van Eigenaren besloot een aantal jaren terug geld te reserveren voor de uitvoering van dit herstelprogramma.