In Golfclub

   

 

TEKST EN FOTO’S HANS DE JONGH | INFOGRAFIC FERRY WOBMA

Mark Visch (hcp 4.6) is voor de vierde keer clubkampioen matchplay geworden. In de finaleronde versloeg hij Jari Noordhof. Jurgen Mulder veroverde de derde plaats. Bas Wierda werd vierde. Eerder pakte Mark de titel in 2011, 2013 en 2014. Volgens ingewijden was het een voorspelbare uitslag van het tweedaagse toernooi. Op de eerste speeldag werd het geplaagd door winterse buien. 

Jari Noordhof noemde Mark “de terechte winnaar. Hij heeft altijd voor gestaan en dan behoor je ook de titel te krijgen”, was het commentaar van de nieuwe runner up. Vice-voorzitter Jan Haasnoot: “Die jongens waren aan elkaar gewaagd. Het was een mooie wedstrijd, goed georganiseerd en een foutloos verloop”. Het resultaat noemde Jan “voorspelbare standaard uitslagen”.

Winnaar Mark Visch noemde het opvallend dat zijn tegenstanders in de finalewedstrijd dezelfde scores lieten optekenen. Voor ‘verliezer’ Jari had hij bemoedigende woorden. “Jouw tijd komt nog, jij gaat zeker nog een keer kampioen worden”. Jari zelf was trots op z’n tweede plaats. “Ik doe hier voor de eerste keer aan mee. Mooier kan dan toch niet?”

Aan het clubkampioenschap namen 15 spelers deel. Zaterdag werden de kwartfinales gespeeld en zondag de finalewedstrijden. De vier finalisten liepen daarmee 72 holes in twee dagen. Binnen de wedstrijdcommissie gaan stemmen op om de organisatie van het clubkampioenschap onder de loep te nemen. Gehoopt wordt dan op meer deelnemers.