In Golfclub

Witte greens maakten het voor de vroege starters extra moeilijk om te scoren. (foto André Hartgring)

TEKST HANS DE JONGH | INFOGRAFIC FERRY WOBMA

Hagelwitte greens hebben het de vroege flights van het clubkampioenschap matchplay zaterdagmorgen vroeg niet gemakkelijk gemaakt. De hartvormige green van hole 1 zorgde nog voor de grootste problemen. Ook bij de start van de tweede ronde speelden hagelbuien de spelers parten. Het weer liet zich op de eerste van twee speeldagen toch al niet van z’n beste kant zien. Slagregens en windvlagen hadden bij sommige deelnemers duidelijk invloed op het spel. Pas in de middaguren brak de zon door.

Na twee wedstrijdronden resteerden vier spelers die zich kwalificeerden voor de halve finales die zondagmorgen vanaf 8.00 uur worden gespeeld. Dat zijn titelverdediger Bas Wierda, Jari Noordhof, die afrekende met zijn belager Jeroen van Vliet, Mark Visch, de runner up van 2018 die Aart Lijs tackelde en Jurgen Mulder die Ferry Sijtsma op een zijspoor rangeerde. De finale zondagmiddag gaat tussen de winnaar uit de partij van Bas Wierda en Jari Noordhof en die tussen Mark Visch en Jurgen Mulder.

De afgelopen jaren moest een aantal malen een sudden death worden gespeeld omdat de finale beslissing na viermaal achttien holes nog niet gevallen was. Dit keer moesten Erwin Hammer en Ferry Sijtsma zelfs al in een voorronde vier extra holes lopen om een winnaar aan te wijzen. Dat werd uiteindelijk Ferry Sijtsma. Een vliegreis van twintig uur werd Erwin Hammer fataal. Ferry verloor later van Jurgen Mulder de kwartfinale.