In Golfclub

Patrick Kosterman (r) praat de deelnemers aan de NGF-competitie heren senioren voorafgaand aan de start bij over de plaatselijke regels die op onze baan van kracht zijn.

TEKST EN FOTO HANS DE JONGH

Het damesteam dat in de NGF-competitie 18 holes speelt en uitkomt in poule M 221 van de tweede klasse is klaar voor de eindstrijd. Die staat voor donderdag 9 mei op de kalender. Dronten speelt dan tegen Gaasterland, dat zijn voorlaatste competitiewedstrijd tegen Havelte dik verloor. De Golfresidentie gaat in de poule daarom nog steeds ferm aan de leiding.

Bij de dameswedstrijd 18 holes die werd gespeeld op de baan van Harderwold, bleef van tegenstander Dorhout Mees niet veel over. Met opnieuw droomcijfers van 20-2 werd afgerekend met Biddinghuizen. De regen bij de start van de ontmoeting had in elk geval geen vat op Dronten terwijl zich in de uitslag het prima golfweer van de middaguren weerspiegelt.

Na de 20-2 tegen Harderwold en de 19-3 tegen Havelte krikt de uitslag van de wedstrijd tegen Dorhout Mees het zelfvertrouwen van het team van captain Hilly Knottnerus verder op. “Tegen Gaasterland moeten we ons karwei afmaken en door het verlies van de Friezinnen hebben we onverwacht een sterke buffer. We zijn niet van plan die nog uit handen te geven”, aldus de teamcaptain.

De senioren heren die 18 holes spelen leden vrijdag een pijnlijk verlies. Het team van captain Hans de Jongh kreeg in een thuiswedstrijd de tegenstander niet onder de knie en moest in Golf Vereniging Nederland zijn  meerdere erkennen. Van het team van GVN-captain Ed Zandhuis werd met maar liefst 6-16 verloren. De andere seniorenwedstrijd in deze poule tussen de Keppelse en de Hattemse werd door het Gelderse team met 13-9 gewonnen.

Dronten heren senioren staat nu op de derde plaats in de ranking en speelt volgende week de finalewedstrijd tegen Hattem. Als Dronten wint heeft ze kans op een tweede eindplaats; verliest het team dan wordt het derde in de competitie, is de verwachting.

Fraaier is het beeld (boven) van Dronten heren 27 holes dat onder leiding van teamcaptain Feike Greidanus in de competitie speelt. Het wist  de voorlopige koppositie in poule P62 te bereiken door de Veluwse met 14-4 te verslaan. Het team heeft één wedstrijd meer gespeeld dan de overige teams en kan geen invloed meer uitoefenen op het verdere verloop van de competitie. Vrijdag treedt het op als gastheer. Het team heeft een duidelijke metamorfose ondergaan. Amper twee wedstrijden terug nog worstelde het met het degradatiespook. Bij de greensomes werden alle te vergeven punten binnengehaald en bij de singles gebeurde bijna hetzelfde.