In Golfclub

Jan Mijnders, Herman van Oostrum en Arjen van der Meij wachten geduldig op het moment waarop zij in Harderwold aan hun wedstrijd kunnen beginnen.

TEKST EN FOTO HANS DE JONGH

De heren senioren die in de NGF-competitie hebben meegespeeld in de categorie 18 holes zijn als tweede geëindigd. Op de laatste speeldag wisten ze tegenstander Hattem met 17-5 te verslaan. De competitie in poule 243 van de 4e klasse werd gewonnen door de Golf Vereniging Nederland, GVN.  

Dronten speelde een goede wedstrijd door in de ochtenduren alle punten uit de greensomes binnen te harken en ’s middags op bijna alle punten uit de singles beslag wist te leggen. De wedstrijd werd gespeeld op de baan van Harderwold die in de competitie de thuisbasis is van de GVN. Deze baan sluit op korte termijn en wordt dan volgebouwd met zonnepanelen.

Het team met captain Hans de Jongh speelde met twee invallers. Jan Mijnders en Arjen van der Meij droegen maximaal bij aan het resultaat. Zij vervingen de vaste spelers Cees de Bruin en Aart van der Spek. Math Geelen, Johan van der Kamp, Herman van Oostrum en de teamcaptain zelf speelden wel alle wedstrijden uit het competitieprogramma.

Heren senioren 27 holes, dat de laatste wedstrijddag gastheer was en aan de leiding ging in poule 62 van de vierde klasse, moest genoegen nemen met een derde plaats in de eindrangschikking. Het doelsaldo van het team van captain Feike Greidanus met Piet van der Sar, Paul Verheijen, Harbert Knottnerus, George Gerritsen en Ed Stokvis was nipt minder dan van rivaal De Koepel.