In Golfclub

Het kampioensteam van captain Jan Haasnoot met van links naar rechts en van boven naar beneden Jan Haasnoot, Hans Driesman, Ad Veringa, René Vos, Carl Mulder en Henk Nieuwenhuizen.

TEKST HANS DE JONGH | EIGEN FOTO

Twee herenteams zijn zondag gepromoveerd naar een hogere klasse in de NGF-competitie. Het team van captain Jan Haasnoot dat 27 holes speelt werd na een spannende en vlekkeloos verlopen competitie kampioen van poule H244. Daardoor promoveert het van de vierde naar de derde klasse. Het team van Mark Visch dat met 36 holes aan de competitie meedoet en in de derde klasse uitkwam, eindigde als tweede en promoveert eveneens naar een hogere klasse.

Heren Standaard speelde vandaag op De Lage Mors tegen Scherpenberg en had genoeg aan een gelijk spel van 9-9 om te kunnen promoveren. Dronten en De Scherpenberg gaven elkaar niets toe in de wedstrijd. De dubbels werden vanmorgen al gedeeld en met 3-3 beëindigd en de singles leverden ook een gelijke uitslag van 6-6 op. Het team van Mark Visch, dat werd gesponsord door Hammer fysiotherapie, International Kids Concepts en Misol Zonwering, verloor de eerste wedstrijd met 7-11 van kampioen De Compagnie, en won de duels met Driene (6-12) en De Lage Mors (6-12).

Het team van captain Jan Haasnoot verloor niet één wedstrijd. Het won achtereenvolgens van Hoge Graven met 11-7, van Zwolle met 12-6, van Heidemeer met 11-7 en vandaag van Martensplek met 10-8. Het team bestond naast de playing captain verder uit Henk Nieuwenhuizen, René Vos, Carl Mulder, Ad Veringa en Hans Driesman. De wedstrijd van vandaag werd in Zwolle gespeeld. Voor de start van de competitie hielden de heren een trainingsstage in Spanje.

Het damesteam dat voor het tweede achtereenvolgende jaar in de Hoofdklasse speelde, heeft het dit jaar niet gered op dat niveau en degradeert naar de eerste klasse. Het verloor zondag ook zijn vierde wedstrijd. Tegen de Edese golfclub Papendal werd het 15-3. Ook Heren3 degradeert nadat het er ook in de laatste wedstrijd tegen Harderwold niet in was geslaagd wedstrijdpunten binnen te halen. Het verloor er met 11-7 van.

De NGF-competitie is voor nagenoeg alle Drontense teams voorbij, met uitzondering van het team waarvan Bas Maatman captain is. Dat team speelt komende zondag zijn laatste wedstrijd. De Golfresidentie nam met acht teams deel aan de NGF-competitie. Het was al bekend dat het senioren damesteam van captain Hilly Knottnerus ook promoveert. De beide seniorenteams bij de heren overleefden hun competitie-avontuur in hun poule.