In Golfclub
TEKST HANS DE JONGH | ILLUSTRATIE ILSE BEERLAGE

Om meer mensen de gelegenheid te geven mee te doen aan de Beste Buren Bokaal is dit grootscheepse golfevent verhuisd naar het weekeinde. De eerste wedstrijd van deze Battle van het Jaar tussen de Golfresidentie Dronten en Dorhout Mees wordt zaterdag 1 juni gespeeld op de baan in Biddinghuizen. De thuiswedstrijd staat voor 24 augustus gepland.

Het evenement trok vorig jaar zowel tijdens de uit- als thuiswedstrijd zo’n 90 deelnemers per keer. Deelnemers verplichten zich om gebruik te maken van elkaars buffet maar spelen greenfeevrij. Dat betekent dat leden van de Golfresidentie geen greenfee hoeven te betalen als zij bij Dorhout Mees spelen. Omgekeerd heeft het bestuur van de Vereniging van Eigenaren dit initiatief omarmd en de greenfeeverplichting voor deelnemers van Dorhout Mees laten vallen.

Bij de Battle van het Jaar gaat het erom wie van beide clubs de meeste punten binnen haalt. Er wordt Stableford gespeeld en de punten worden naar rato verdeeld. De club die over twee wedstrijden het grootst aantal punten scoort, mag de beker mee naar huis nemen. Vorig jaar was dat de Golfresidentie. De club won de wisseltrofee op minder dan een punt.

De Beste Buren Bokaal is een initiatief van de seniorencommissie en werd opgezet om meer reuring te creëren. Vorig jaar is dat gelukt, oordeelde een ieder. Daarom rekenen de twee wedstrijdcommissies erop, dat het golfevenement ook dit jaar weer op tientallen deelnemers kan rekenen. Inschrijven voor de uitwedstrijd op 1 juni kan via onze wedstrijdkalender en is vanaf heden mogelijk.