In Golfclub
TEKST HANS DE JONGH

Vanwege de aanhoudende extreem hoge temperaturen zijn twee wedstrijden die deze week zouden worden gespeeld verplaatst. De tweede ronde om het clubkampioenschap Strokeplay voor senioren die voor donderdag op de kalender stond, is verhuisd naar 16 augustus. De twee-banenwedstrijd van zaterdag gaat ook niet door en wordt nu op 4 augustus gespeeld.

De hitte bereikt vrijdag met 35 graden Celsius een voorlopig hoogtepunt maar na een kortstondige dip in het weekeinde worden voor volgende week weer temperaturen tot 33 graden verwacht. Er is dan officieel sprake van een hittegolf. Daarvoor moet in De Bilt drie dagen op rij minstens 30 graden worden gemeten.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu voerde eerder deze week het Nationaal Hitteplan in. In verband met vergaande risico’s voor het gras sloot de baancommissaris de baan voor buggy’s. Vanwege die omstandigheden oordeelde de seniorencommissie dat het beter was de tweede ronde van het clubkampioenschap uit te stellen. 

Nu heeft ook de weekendcommissie besloten om voor de populaire Volvo Jacob Schaap twee-banenwedstrijd, die deels op de baan van de Golfresidentie en deels op de baan van de Openbare Golfclub Dronten zou worden gespeeld, uit te zien naar een vervangende datum. Dat wordt, na overleg met de OGD en de sponsor, zaterdag 4 augustus.