In Golfclub

Schade aan de fairway op de baan van de OGD als gevolg van een buggyspoor.

Derde lus voor eerst ook in hartje zomer open

TEKST HANS DE JONGH | FOTO ARIE VAN DER GRAAF

De baan is voorlopig gesloten voor buggy’s. Baancommissaris Arie van der Graaf heeft deze verregaande maatregel genomen vanwege de extreme droogte.

“We hebben hier zo lang mogelijk mee gewacht”, licht hij het besluit toe, “maar de conditie van het gras gaf ons geen andere keus”. Daardoor gaat de derde lus open. Buggy’s móéten dan gebruik maken van het schelpenpad op de eerste negen holes en zich strikt houden aan de 90 graden regel.

De derde lus wordt gevormd door een ononderbroken schelpenpad op de eerste negen holes. Het schelpenpad is er gekomen om bij aanhoudende regen buggy-rijders toch in de baan toe te laten. Dat gebrek aan regen ook een reden voor het activeren van de derde lus kon zijn, had niemand ooit voorzien.

Arie van der Graaf zegt te hopen dat het spreekwoord ‘Na regen komt zonneschijn’ ook omgekeerd geldt. Vooralsnog ziet het er niet naar uit dat daar de komende twee weken op gerekend kan worden. De weerbureaus komen nog met totaal andere voorspellingen.

Er is ook kritiek op de beslissing van de baancommissaris. Arie van der Graaf pareert die met bovenstaande foto die hij maakte op de baan van de Openbare Golfclub. “Daar zie je wat een buggyspoor met het gras doet. Daarom moeten we ons gras beschermen met deze maatregel”, zegt hij.