In Golfclub

De Beste Buren Bokaal

Golfclubs Dorhout Mees en Golfresidentie battelen om de Cup met de Grote Oren

TEKST HANS DE JONGH

Dit is ‘m dan, de Beste Buren Bokaal waar de golfclubs van de Golfresidentie en Dorhout Mees om gaan strijden. Oude tijden herleven. Ook in de beginperiode van onze club werden samen met Dorhout Mees wedstrijden georganiseerd. De battle van nu bestaat uit twee wedstrijden. Dinsdag 31 juli is de eerste in Biddinghuizen en donderdag 13 september is de return in Dronten.

De Beste Buren Bokaal is een initiatief van onze eigen Golfresidentie en werd al snel omarmd door de golfclub uit Biddinghuizen. “Een geweldig initiatief”, reageerde Jan Everts, de voorzitter van de wedstrijdcommissie van Dorhout Mees. “Wij hoefden er eigenlijk niet over na te denken”.

De golfclubs spelen letterlijk en figuurlijk een matchplay tegen elkaar. Golfclub-secretaris Piet van der Sar, die lid is van de organiserende seniorencommissie, legt uit dat om inhoudelijke reden voor deze spelvorm is gekozen. “Mocht het aantal deelnemers van beide clubs echter niet met elkaar corresponderen dan wordt gekeken of alsnog Strokeplay of Stableford wordt gespeeld”.

De strijd om de Cup met de Grote Oren wordt in september beslist als de tweede ronde wordt gespeeld. Iedereen kan zich ervoor inschrijven, dame of heer, senior of junior en hoge of lage handicap. Wie inschrijft – dat kan nog tot en met komende donderdag 20.00 uur – speelt greenfeevrij. Er is wel de wederzijdse verplichting om bij elkaar te blijven eten.

Bij Dorhout Mees wordt een barbecue en een buffet voorgeschoteld. De kosten daarvan, te voldoen aan de wedstrijdtafel, bedragen slechts  € 30. Dat is inclusief de €2,50 inschrijfgeld. De eigenaren van de twee banen vonden het idee van een battle zo sympathiek dat zij beiden besloten om af te zien van het heffen van een greenfee.

Er zijn geen persoonlijke prijzen te verdienen anders dan bij de neary, de longest en de leary. Daarvoor maakt de wedstrijdcommissie van Dorhout Mees een uitzondering. “We hebben daar zes uiterst fraaie prijzen voor aangeschaft”, aldus Jan Everts.